Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

Çorbalar nasıl koyulaştırılır? Kıvamlı çorbaların 5 sırrı

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
corbalar_nasil_koyulastirilir_kivamli_corbalarin_5_sirri_1611311013_2041.jpg

Çorba, ülkemizde sofralarının vazgeçilmezi yaz kış birçok farklı çeşitleriyle en temel yemeklerden birisidir. Sıcak ve soğuk olarak birçok alternatifi bulunan çorbayı pişirirken kıvamını doğru ayarlamak çok önemlidir. Evlerde mutfaklarda en çok pişen yemeklerden biri olan çorbayı yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Peki çorba nasıl koyulaştırılır? İşte kıvamlı çorba yapmanın püf noktaları:

İnsan sağlığına birçok yararı olan çorbanın her yöreye ait birçok farklı türde yemeği yapılıyor. Çorbalar hasta olduğumuzda ilk olarak akla gelen  sulu yeme türüdür. Çorba yaz kış her mevsim sofralarda yerini alır. Özellikle ramazanda her gün pişirilen çorbaların kıvamını tutturmak çok önemlidir. Standart bir kıvamı olan çorba çok fazla koyu ya da çok fazla sulu yapıldığı zaman lezzetini kaybeder. Bu yüzden mutfakta en temel yemeklerden biri olan çorbaları yaparken çorbalara doğru kıvamı vermek lezzet açısından gerekir. Bu nedenle çok katı kıvamlı olmayan fakat biraz koyu bir çorba yapmak gerekmektedir. Aşağıda paylaşacağımız kolay ve etkili yöntemlerden istediğinizi uygulayarak daha koyu çorba pişirebilirsiniz. İşte çorbayı doğru ve tam kıvamında koyulaştırmanın püf noktaları:

MD33U_1611314662_438.jpg

ÇORBALAR NASIL KOYULAŞTIRILIR?

İlk olarak pişirdiğiniz çorba eğer çok sulu kaldıysa daha çok kaynatarak kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Ama bu yöntemin dışında da uygulayacağınız bazı püf noktaları bulunuyor.

Çorba bazen kaynattığınız halde birbiriyle bütünleşmez ve kıvamı tutmaz. Bu yüzden  blender'la çekip püre haline getirerek de koyulaştırmanız mümkün. İster çorbayı pürüzsüz olana dek blenderla çekebilir, taneli kalsın derseniz az geçirmeniz yeterli olacaktır.

2Prle_1611314692_363.jpg

Ayrıca uygulayacağınız bir diğer yöntem ise patates, pirinç, şehriye, nohut gibi ürünleri ekleyerek de çorbalarınızın kıvamını koyulaştırabilirsiniz. Çorbalarınıza ekleyeceğiniz pirinci ya da patatesi haşlayarak ya da pişirerek ekleyebilirsiniz.

awT47_1611314708_7943.jpg

Son zamanlarda Mastechef'te en çok kullanılan yöntemlerden biri çorbayı nişasta ile koyulaştırmaktır. Çorbayı koyulaştıracak ​bir kaşık nişastayı az suda ezerek yavaş kaynamakta olan çorbaya karıştırarak nişastayı döktüğünüz zaman koyulaştığını görebilirsiniz.

bZkWZ_1611314721_5811.jpg

Son olarak da hızlı bir çözüm isterseniz de evde bayatlamış ekmeğiniz varsa onu ilave ederek çorbanızı koyulaştırabilirsiniz.
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt