iltasyazilim
FD Üye
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr margarin
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı silme toz şeker
*1cay kaşığı dolusu tuz
*1 çay kaşığı dolusu toz biber
*1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
*1 5 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 küçük çay bardağı çörek otu
*2 5 su bardağı un, az gelirse ilave yapılabilir
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, sirke ve nişasta derin bir kabda krema kıvamına gelene kadar karıştırılır
Un, kabartma tozu, toz biber tuz ve şeker eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur
Çörek otu da eklenip tekrar yoğurulur
Cevizden biraz küçük parçalar alınarak yuvarlanıp tepsiye dizilir
üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir
Not
Bu kurabiye hamuru 6 buzlukta saklanabilir
Kurabiyeler piştikten sonra kavonozlarda da 2 ay saklanabilir
*125 gr margarin
*1 5 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta (Sarısı üzerine)
*1 tatlı kaşığı silme toz şeker
*1cay kaşığı dolusu tuz
*1 çay kaşığı dolusu toz biber
*1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
*1 5 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı sirke
*1 küçük çay bardağı çörek otu
*2 5 su bardağı un, az gelirse ilave yapılabilir
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiye Tarifi Yapılışı Margarin, sıvı yağ, yumurta akı, sirke ve nişasta derin bir kabda krema kıvamına gelene kadar karıştırılır
Un, kabartma tozu, toz biber tuz ve şeker eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur
Çörek otu da eklenip tekrar yoğurulur
Cevizden biraz küçük parçalar alınarak yuvarlanıp tepsiye dizilir
üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir
Not
Bu kurabiye hamuru 6 buzlukta saklanabilir
Kurabiyeler piştikten sonra kavonozlarda da 2 ay saklanabilir