iltasyazilim
FD Üye
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr tereyağ (margarinde olur)
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı (sarisini üzerine sürüyoruz)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı çörek otu
*Aldığı kadar un
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tarif hem çok pratik hemde yapımı çok pratik Ayni zamanda günlerce oda ısısında kalsa bile bayatlamıyor
1
*Tüm malzemeleri karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave edip ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ufak parçalar koparıp, yuvarlayıp, üzerine de yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda fırına veriyoruz
*Üzeri kızara kadar pişirelim
*Herkesin fırını farklı şekilde pişiriyor ben 15 dakika tutuyorum Bir ölçüden yaklaşık 60 tane çıkıyor Herkese afiyet olsun
*125 gr tereyağ (margarinde olur)
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı (sarisini üzerine sürüyoruz)
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 yemek kaşığı çörek otu
*Aldığı kadar un
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyem (Bayatlamayan) Tarifi Yapılışı Tarif hem çok pratik hemde yapımı çok pratik Ayni zamanda günlerce oda ısısında kalsa bile bayatlamıyor
1
*Tüm malzemeleri karıştırıyoruz
*Unu azar azar ilave edip ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Ufak parçalar koparıp, yuvarlayıp, üzerine de yumurta sarısını sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece ısıda fırına veriyoruz
*Üzeri kızara kadar pişirelim
*Herkesin fırını farklı şekilde pişiriyor ben 15 dakika tutuyorum Bir ölçüden yaklaşık 60 tane çıkıyor Herkese afiyet olsun