Çörek Otu Hakkında Merak Edilenler Çörek otu hakkında merak edilen herşey Çörek otu hakkında merak edilenler Çörek otu hakkında merak ettikleriniz Binbir derde deva bitkilerden çörek otu hakkında merak ettiğiniz herşey, aşağı oysa makalede mevcut meleklercorekotuhakkindamerakedilenler5c507f5f93ccealt 1548779355 1548779355 corekotuhakkindamerakedilenler5c507f5fc607bcorekotuhakkindamerakedilenler5c507f5fc607b corekotuhakkindamerakedilenler5c507f5fc607b Son zamanlarda AIDS konusunda yapılan bağımsız incelemeler, çörek otunun doğal katil hücre aktivitesini arttırırken aynı anda tezgâhtar ve bastırıcı T hücreleri arasındaki oranı da geliştirip savunma sistemi üstünde meydana getirdiği hayret verici etkilerini ortaya çıkarmıştır İşte çörek otu hakkında merak edilen herşey… Nigella Sativa, Ortadoğu ülkeleri arasında çoğu derdin dermanı olduğu için “Habbat Al Barakah veya “Kutsanmış Tohum olarak bilinir Binlerce yıldır Ortadoğu, Asya ve Afrika’da kullanıldığı gibi günümüzde Amerika ve Avrupa’da da kullanılmaktadır Origo Çörek Otu Yağı (Black Seed Oil) içinde barındırdığı; güzel kokulu yağlar, elementler, enzimler ve vitaminler gibi içerdiği yüzden fazla öğeden nedeniyle epeyce faydalıdır İçinde Omega 3 ve Omega 6 ihtiva eden % 58 oranında esas yağ asidi vardır Bunlar, bağışıklık sistemini alerji ve iltihaplara aleyhinde güçlendirip dengeleyerek kronik hastalıklara karşısında koruma karşılayan Prostaglandin E1 oluşumu için gereklidir Bu yaradılış dinç hücreleri virüslerden koruyup ur oluşumunu engeller Yağın sindirimi, lenfler vasıtasıyla yapılır bu sayede lenf sistemi arıtılıp öbek taşı oluşumu engellenir Nigella Sativa yağı Tutankamon’un mezarında bulunmuştur İyileştirici ve güzelleştirici özelliklerinden nedeniyle Kleopatra kadar da kullanıldığı bilinmektedir Yunan filozof, Dioskorides; baş ağrılarını, burun tıkanıklıklarını, diş ağrısını ve bağırsak parazitlerini tedavi etmek için çörek otu kullanmıştır Modern tıbbın babası kabul edilen Hipokrat, çörek otunu karaciğer ve sindirim rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamıştır Tıp tarihinin en ünlü kitaplarından biri olan “Canon of Medicine ın yazarı olan İbni Sina, çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşuklu ve halsizliği engellediğini savunmuştur Modern tıp, bu bitkinin özelliklerini, uyarıcı etkilerini kullanarak hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi çoğu hastalığın tedavisinde kullanmaktadır Çörekotu ile ilgili ilk yazılmış doküman “Eski Ahit de bulunmaktadır Çörek otuyla ilgili en kayda değer sözlerden biri HzMuhammed’in (SAV) “Çörek otunu kullanın, ölümden diğer her şeye devadır sözüdür 1959′dan beri, laboratuar ve üniversitelerde 200 den pozitif çalışma yapılmaktadır Amerika’da Güney Carolina Hilton Head Island’da yer alan Kanser Araştırma Laboratuarında, şimdiye dek üretilmiş en detaylı çalışmalardan biri, %100 tabii çörek otu yağının (Nigella Sativa) bitki örtüsü tedavisinde, kemoterapide (kimyasal tedavi) görülen negatif tabi etkileri göstermeyip büyük başarılar sağladığını kanıtlamıştır Çalışmalarda Nigella Sativa’nın kemik iliği çoğaltma oranını %250 gibi bir rakama çıkardığı ve tümörün büyümesini %50 oranında azalttığı tespit edilmiştir Bu şart, bağışıklık sistemini uyararak hücreleri virüslerin yıkıcı özelliğinden koruyan interferon üretimini arttırmaktadır Araştırmacılar, Nigella Sativa’nın anti bakteriyel ve anti mikotik etkilerini onaylamış ve şeker hastalığı tedavisinde başlıca olan şeker seviyesini düşürmekte de yardımsever olduğunu saptama etmişlerdir Münihli doktorların deneyimleri, arasında çiçek tozu ve toz alerjisi, astım ve cilt iltihapları gibi hastalıkların bulunduğu alerjik durumların %70′inin Çörek Otu (Nigella Sativa) yağı ile çare edildiğini göstermektedir Vücuda şiddet ve zindelik verir; bal ile macun yapıp yenebilir Kan yapıcıdır; her sabahleyin kuru üzümle beraber yenmeli Çocukların gaz ve sancılarında; bir tedarik çörekotu tohumu, bir tane Hindistan ceviziyle de dövülür ve tülbende konup, çocuğun ağzına tutularak emzirilir Kadınların hayızını söktürür Anne sütünü artırır; balla yenmeye devam edilmelidir Unutkanlığa faydalıdır, balla macun yapılıp yenmeli Mide ve bağırsaktaki gazları söker, hazmı kolaylaştırır, iştah açar; ekmek ve keklere katılırsa da şişlik yapmaz id Böbrekteki kum ve taşları döker; şerbeti içilir veya 4 bardak suya 3 çorba kaşığı çörek otu dövülerek konur, üstüne 1 çay kaşığı süzme bal konur Kaynatılıp süzülür Günde üç defa 1′er nehir bardağı içilir Felç ve kazıklı hummaya (tetanoz) faydalıdır; çörek otu yağı burundan faydalıdır Öksürük, balgam, solunum yetmezliği ve romatizmaya faydalıdır; balla karıştırılıp yenir veya macun yapılır Grip ve nezleye, baş ağrısına; yağı burundan damlatılır veya çörek otu bir müddet sirke içinde bekletildikten sonradan alınarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir veya tohumları kavrulur, tütsüsü buruna çekilir Kulak için, sonra meydana gelen üşütme, esinti alma, irin tıkanıklıklarında; çörek otu yağı kulağa damlatılır Diş ağrısı ve diş iltihaplanmalarında kullanılır; çörek otu sirke ile kaynatılıp ağızda gargara yapılır Bağırsak ve karındaki kurt, asalak ve solucanları öldürür; sirke ile kaynatılıp aç karnına içilir Basura faydalıdır; sirke ile kaynatılıp basura sürülürse ya da yakılır elde edilen külü içilir veya acı kavun suyu ile merhem yapılır sürülürse faydası görülür Vücudun muhtelif yerlerinde sızısı olanlar; sabunlu sıcak su ile yıkanır, çörek otu kavrularak dövülür ve yıllanmış zeytinyağı içine konur Bu yağ sızılı kimsenin tepesinden ayağına dek sürülür, hasta giydirilir Soğuk esinti değmeden yatağa yatırılır, ayrıntılarıyla terletilir Hasta terledikten sonra sızılar geçer ve cisim ipekli gibi olur Sivilce, uyuz, egzama gibi deri hastalıklarına faydalıdır; çörek otu sirke ile kaynatılıp sürülür Saçları besler, kepeği önler; çörek otu yağı saçlara sürülür Çörek otu tütsüsü haşereleri öldürür Bitkinlik halini giderip zindelik verir Çörek otunun genel kullanımı Kanser ve AIDS‘ bağışıklık sistemini güçlendirir Bronkodiletatör (bronşları genişletici) dür Macun: 1kg bala, 200gr Çörek otu öğütülüp karıştırılır Bir vahşi konur, üstü tülbentle örtülür Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir Sonra bu macundan 3 çay veya 1 şeker kaşığı günde 3 defa aç karnına yenir Uyarı: Çörek otunun balla kullanımı tavsiye edilir Yüksek dozajda almamak gerekir