Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çörek Tarifleri

Çörek Tarifleri
0
69

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Çörek Tarifleri çörek tarifi,çörek tarifi resimli,çörek tarifleri oktay sanatkâr,çörek tarifleri resimli,çörek tarifler Nehir saatlerine eşlik eden ve çocuklarımızın çok sevdiği çörek tariflerini sunuyoruz Melek'lercorektarifleri5c4f290474827alt 5 çayına bekleriz, tüm Melek'lericorektarifleri5c4f2904ab2f3pngalt :D:D :D:D :D:D 1548691712 1548691712 corektarifleri5c4f2904af41ccorektarifleri5c4f2904af41c corektarifleri5c4f2904af41c Kıymalı Ay Çöreği MALZEMELER 750 gr (6 bardak) un 50 gr (2 yemek kaşığı batmış) yaş maya ya da 10 gr (1 yemek yemek kaşığı doymuş) kuru maya 1 bardak ılık su 3 adet yumurta 250 gr tereyağı ya da margarin 2 dere kaşığı tepeleme tuzlu İç Malzemeleri 250 gr koyun kıyması 500 gr (5 orta irtifa) patates 3 orta boy soğan 12 demet maydanoz 1 yemek kaşığı yemeklik yağ id yeterince Tuzlukarabiber Bulunduğunuz Birim : Yemek Yemek Tarifleri Börek Tarifleri Resimli Oktay Artist Börek Tarifi Tarifleri Kıymalı Ay Çöreği Kıymalı Ay Çöreği MALZEMELER 750 gr (6 kadeh) un 50 gr (2 yemek yemek kaşığı batmış) yaş maya veya 10 gr (1 yemek yemek kaşığı doymuş) kuru maya 1 bardak ılık su 3 adet yumurta 250 gr tereyağı veya margarin 2 dere kaşığı tepeleme tuzlu İç Malzemeleri 250 gr koyun kıyması 500 gr (5 orta doruk) patates 3 orta doruk soğan 12 demet maydanoz 1 yemek yemek kaşığı yemeklik yağ yeterince Tuzkarabiber Kıymalı Ay Çöreği Çörek Tarifi: 1 — Unun ortasında mayayı ılık suyla ezin; daha sonra da yumuşatılmış yağı, iki yumurtayı ve tuzu koyup yoğurun Hamuru bir tencereye alın, örtülü olarak ılık bir yerde 2530 dakika bekletin 2 — Kabaran hamuru bir iki defa yoğurun 5 pazıya ayırın Her pazıyı 3 mm incelikte açın, önce ortasından ikiye belli, her yarım daireyi 3 eşit üçgen parçaya bölün 3 — Kesilen hamurların uzun kenarına, hazırladığınız dürüst birer yemek yemek kaşığı koyun Sivri uca içten ay biçiminde sarın, sivri kenar tepede kalarak yağlanmış fırın tepsisine sıralayın 20 dakika mayalandırın 4 — Hamurların üstüne sulandırılmış yumurta sarısı sürün, orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin Kıymalı için yapılışı: 1 — Patatesleri kabuklarıyla haşlayıp soyun ve irice rendeleyin 2 — Kıymayı ince doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla kavurun Tuzlu, karabiber kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş patatesi katın Öteki Çörek Tarifleri NOT: Kuru mayayla hamuru yaparken mayayı bir kaşık şeker koyulmuş ılık suyun içinde kabarana kadar bekletin Sonra unun ortasına koyup diğer malzemelerle karıştırın CEvizli Çörek Malzemeler: 1 su bardağı ılıktan azıcık sıcak su ya da sut 2 tatlı kaşığı toz maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 yumurta Aldığı dek un, takriben 45 su bardağı Aralarına sürmek için: 34 yemek yemek kaşığı eritilmiş kesin yağ 1 cay bardağına yakin zeytinyağı veya sıvıyağ 1,5 kadeh dek çekilmiş ceviz içi CEVİZLİ ÇÖREK CEVİZLİ ÇÖREK tarifi Geniş hamur yoğurma kabına el dayanacak sıcaklıktaki ısıttığınız suya mayayı serpin Sekeri ek edip 5 dakika kabarması için bekleyin İçine öteki malzemeleri koyup ele yapışmayan bir hamur yapın, çok kati olmayacak Üzerini plastik folyo veya ıslak bir bezle örtüp oda ısısında 1 saat değin mayalanması için bırakın Hamurun havasını indirip unlanmış tezgâhta 910 tane eşdeğer büyüklükte bezelere ayırın Ilk beze yaptığınız hamurdan açmak suretiyle hamurları az unlu tezgâhta merdane ile azıcık açın Sonradan elinizle kenarlarından çekiştirerek inceltip büyütebildiğiniz dek açın Önce erittiğiniz yağ karışımından fırça ile açtığınız hamura surun sonradan her yerine ceviz serpiştirin Uçlarından çekerek rulo seklinde sarıp yağlanmış tepsiye resimdeki gibi gevşekçe yerleştirin kıvırarak Diğer hamurlara da ayni işlemi yaptıktan sonradan kalan yağ varsa üstüne surun, susam serpiştirin Her Yerde tepside yarım saat kadar mayalanmaya bırakın 375F (185C) dereceli fırında kızarana kadar pişirin  
 
858,505Konular
982,835Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt