iltasyazilim
FD Üye
Çorum Cızlağı (Krep) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*3 çay kaşığı kuru maya
*2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Bir tutam şeker
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Kızartmak için sıvı yağ
Çorum Cızlağı (Krep) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli bir kahvaltılık tarifi mutlaka denemelisiniz Sıvı yağ hariç diğer malzemeleri sırasıyla bir kabın içine koyup, kek hamurundan biraz daha akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz Kuru mayayı dolu dolu 3 çay kaşığı olarak koyuyoruz Hamurun tadına bakıp tuzunu ayarlayabilirsiniz ben yarım tatlı kaşığı koydum yeterli oldu Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra mayasının gelmesi için kabın üzerini kapatıp 40 dk bekliyoruz Sonra teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup fırça yardımıyla tavayı*yağlıyoruz Bir kepçe hamuru yağlanmış tavaya döküyoruz ve yayıyoruz Yüksek ateşte yanmamasına dikkat ederek kızarmasını bekleyip sonra çeviriyoruz Diğer tarafı da kızarınca servis tabağına alıp aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
Not: Yumurta kullanmadım Hem yumuşak hem lezzetli bir cızlak (krep) elde ettim Mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı ılık süt
*2 su bardağı ılık su
*3 çay kaşığı kuru maya
*2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Bir tutam şeker
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Kızartmak için sıvı yağ
Çorum Cızlağı (Krep) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli bir kahvaltılık tarifi mutlaka denemelisiniz Sıvı yağ hariç diğer malzemeleri sırasıyla bir kabın içine koyup, kek hamurundan biraz daha akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırıyoruz Kuru mayayı dolu dolu 3 çay kaşığı olarak koyuyoruz Hamurun tadına bakıp tuzunu ayarlayabilirsiniz ben yarım tatlı kaşığı koydum yeterli oldu Pürüzsüz bir karışım elde ettikten sonra mayasının gelmesi için kabın üzerini kapatıp 40 dk bekliyoruz Sonra teflon tavaya 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup fırça yardımıyla tavayı*yağlıyoruz Bir kepçe hamuru yağlanmış tavaya döküyoruz ve yayıyoruz Yüksek ateşte yanmamasına dikkat ederek kızarmasını bekleyip sonra çeviriyoruz Diğer tarafı da kızarınca servis tabağına alıp aynı işlemi hamur bitene kadar tekrarlıyoruz
Not: Yumurta kullanmadım Hem yumuşak hem lezzetli bir cızlak (krep) elde ettim Mutlaka denemelisiniz şimdiden afiyet olsun