Çorum Köftesi Tarifi İçin Malzemeler 1 tüm tavuk veya 2 adet kalçalı üçgenin taban olmayan kenarı1 5 kg köftelik bulgur ( köy bulguru olursa daha iyi)5 adet orta irtifa kuru soğan2 tatlı kaşığı acı kırmızı biber kurusu1 çorba kaşığı Reyhan tohumu1 çorba kaşığı tuzSuKızartmak için sıvı yağ Çorum Köftesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar bu tarifi Çorumlu arkadaşımla sık sık yaparız çocuklar fazla severek yiyor bu köfteyi daha yoğurmaya başlar başlamaz yemeye başlıyorlar Çorum ve Kırşehir yöresinde çoğunlukla yapılır Bizde bu tadı çok sevdik Bütün tavuk ya da kalçalı tüm etleri kemiklerinden sıyrılıp blendera kuru soğanlar ile koyup çekilir kıyma gibi olacaksonradan büyük bir plastik vahşi aktarıp bulguru ve baharatları ek edip yoğurmaya başlanırArada yarım bardak su ile karıştırıp yeniden yoğurmaya devam ne dek uzun yoğrulursa o kadar lezzetli olurBulgur yumuşamaya başlayınca tekrar arada su ile yoğurmaya devam edip kıvama gelince ister elinizle bastırarak yassı şekil verinBu şekli veremez iseniz kavanoz kapağına poşet koyup orta irtifa patates dek bir tedarik köfteden alıp bastırarak kapağın şekli verilirEn son safha olarak kavgalı yağda arkalı önlü kızartılır Gerçekte besleyici ve nefis bir köfte Sıhhat olsun inşallahol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur