Corum sivesi ile ask siiri Ellağam bir gış gunuydün Seni gorduğumde Okulun badallarının başında Gaşını yıhıp geştiydin yamacımdan Gormediydin sana yanan bu galbi Ve sona duydum ancak başka bi gobele meylin varmış Onun içinmüş gaş yıhıp gerdan süzmelerin Zoruma gittiydin Çömüp galdıydım avlunun orta yerine Merzuvanlardan adını bir mıh gibi vurup badallara Çıhtıydım zınıfa Ve gıyladıydım topluyu Ve bağırdıyıdım avazınan Seni seviyom tahtaya alesicenin gızı deyin Sen gulüp gectiydin şinnek şinnek Şişinip dediydin yanındaalere Kim bu, Bayakki anıran eşşek Zoruma gittiydin çömüp galdıydım Zınıfın orta yerine Sona Yolunu beklediydim Evinizin çenesinde Gene sorduydun yanındaalere şinnek şinnek Kim bu deyin Bende dediyidim sana Bayakki eşşek türkçe meali; Her Hâlükarda bir kış günüydü Seni gördüğümde Okulun basamaklarının başında Kaşını çatıp geçmiştin karşımdan Görmemiştin sana yanan bu kalbi Ve sonradan duydum ancak başka bir gençte gönlün varmış Onun içinmiş kaş çatıp gerdan süzmelerin Zoruma gitmişti Çömelip kalmıştım avlunun ortasında Merenlerden adını bir mıh gibi vurup basamaklara Çıkmıştım sınıfa Ve kızmıştım sınıftakilere Ve bağırmıştım tahtalara gelesicenin kızı* diye Sen gülüp geçmiştin şımarık bi şekilde Küçümseyerek sormuştun yanındakilere Kimbu, Azıcık önceki anıran eşek Zoruma gitmişti çömelip kalmıştım Sınıfın orta uygun Daha Sonra Yolunu beklemiştim Evinizin köşesinde Yeniden sormuştun yanındakilere şımarık bi şekilde Bende söylemiştim sana Biraz önceki eşek *tahtalara gelesicebir bedduadır teneşirlerde yatasıngibi bir anlamı vardır yani ölesin