Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çorum Usulü Haşhaşlı Tel Tel Ayrılan Çörek

Çorum Usulü Haşhaşlı Tel Tel Ayrılan Çörek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Çorum Usulü Haşhaşlı Tel Tel Ayrılan Çörek Tarifi İçin Malzemeler

*11 su bardağı un
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 paket instant kuru maya
*1 su bardağı ılık süt
*25 su bardağı ılık su
*9 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı miktar ama bu oran tam bence ne az ne fazla)

İçi için;


*300 gr haşhaş
*7 yemek kaşığı sıvı yağ

Açmak için;


*Sıvı yağ

Çorum Usulü Haşhaşlı Tel Tel Ayrılan Çörek Tarifi Yapılışı Arkadaşlar mis gibi tel tel ayrılan çorum usulü haşhaşlı çörek tarifimiz için hamurumuzu mayalayıp 15 dk dinlendiriyoruz Ardından iç malzememiz olan haşhaşa sıvı yağ ekliyoruz Mayalanan hamurumuzu elimize sıvı yağ sürerek 6 eşit bezeye ayırıyoruz (Biraz yumuşak bir hamur oluyor) Tezgâhımıza biraz sıvı yağ sürüp bezelerimizi elimizle çöke çöke açabildiğimiz kadar açıyoruz (Yırtılsın sıkıntı yok ?) Açtığımız hamura 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirip yayıyoruz Sonra içimizi istediğimiz miktarda koyup yayıyoruz Rulo yapıp ikiye bölüp tepsimize burarak koyuyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu atıyoruz 1 saat tepside mayalanmaya bırakıyoruz 180 derecede 3035 dk altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca üzerine yıkayıp sıktığımız bezi örtüp 10 dk bekletiyoruz Afiyet şifa olsun
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt