iltasyazilim
FD Üye
Couscouslu Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir)
*1 bardak sıcak su
istenilen türde sebze:
*1 domates
*1 kuru soğan
*1 kırmızı biber
*1 salatalık
*2 tane taze soğan
*baharatlar istediğiniz türde (Pul biber, isot, nane, kimyon, )
*2 yemek kasığı ince kıyılmış maydanoz
*tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
*yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Couscouslu Kısır Tarifi Yapılışı Couscous tencereye alınır ve sıcak su, tuz ve pul biber eklenir, kapağını kapatıp demlenmeye bırakılır Demlenen Couscous´a ince kıyılmış kuru soğan, salça ve sıvı yağ eklenir, ocağın altı açılır ve ağır ateşte tane tane olana kadar kavrulur sonra soğumaya bırakın ( ben kısırı kavurarak yapıyorum o zaman tane tane oluyor lapa olmuyor, siz kavurmadan da yapabilirsiniz) Diğer sebzeleri çok ince kıyın, baharatlar ile birlikte soğumuş couscous malzemesine ilave edin Ekşisini ve tuzunubaharatları zevkinize göre ayarlayın İnce kesilmiş acı biber turşusu da çok yakışıyor Afiyet olsun
Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur http:enwikipediaorgwikiCouscous Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor*
**
*1 bardak couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir)
*1 bardak sıcak su
istenilen türde sebze:
*1 domates
*1 kuru soğan
*1 kırmızı biber
*1 salatalık
*2 tane taze soğan
*baharatlar istediğiniz türde (Pul biber, isot, nane, kimyon, )
*2 yemek kasığı ince kıyılmış maydanoz
*tuz
*1 yemek kaşığı limon suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*2 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
*yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Couscouslu Kısır Tarifi Yapılışı Couscous tencereye alınır ve sıcak su, tuz ve pul biber eklenir, kapağını kapatıp demlenmeye bırakılır Demlenen Couscous´a ince kıyılmış kuru soğan, salça ve sıvı yağ eklenir, ocağın altı açılır ve ağır ateşte tane tane olana kadar kavrulur sonra soğumaya bırakın ( ben kısırı kavurarak yapıyorum o zaman tane tane oluyor lapa olmuyor, siz kavurmadan da yapabilirsiniz) Diğer sebzeleri çok ince kıyın, baharatlar ile birlikte soğumuş couscous malzemesine ilave edin Ekşisini ve tuzunubaharatları zevkinize göre ayarlayın İnce kesilmiş acı biber turşusu da çok yakışıyor Afiyet olsun
Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur http:enwikipediaorgwikiCouscous Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor*
**