iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler;
1 su bardağı kırmızı mercimek 3, 5 su bardağı su yarım su bardağı couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir) 1 tane kuru soğan 23 tane taze soğan tuz, kimyon kimyon, pul biber veya isot isot 3 yemek kaşığı salça (domates veya biber) 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Hazırlanışı;
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 3, 5 bardak su ile tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Pişen mercimeğe couscous eklenir, karıştırılır ve kapağını kapatarak yarım saat kadar bekletilir Soğan ince kıyılarak sıvı yağ ve salça eklenerek kavrulur, mercimeklere eklenir İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış taze soğan ve baharatlar da ilave edilir Soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak parçalar koparılır ve köfte şekli verilir
Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor
Afiyet olsun
1 su bardağı kırmızı mercimek 3, 5 su bardağı su yarım su bardağı couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir) 1 tane kuru soğan 23 tane taze soğan tuz, kimyon kimyon, pul biber veya isot isot 3 yemek kaşığı salça (domates veya biber) 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Hazırlanışı;
Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 3, 5 bardak su ile tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Pişen mercimeğe couscous eklenir, karıştırılır ve kapağını kapatarak yarım saat kadar bekletilir Soğan ince kıyılarak sıvı yağ ve salça eklenerek kavrulur, mercimeklere eklenir İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış taze soğan ve baharatlar da ilave edilir Soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak parçalar koparılır ve köfte şekli verilir
Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor
Afiyet olsun