iltasyazilim
FD Üye
Couscouslu Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*3, 5 su bardağı su
*yarım su bardağı couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir)
*1 tane kuru soğan
*23 tane taze soğan
*tuz, kimyon, pul biber veya isot
*3 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
*2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
*yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Couscouslu Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 3, 5 bardak su ile tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Pişen mercimeğe couscous eklenir, karıştırılır ve kapağını kapatarak yarım saat kadar bekletilir Soğan ince kıyılarak sıvı yağ ve salça eklenerek kavrulur, mercimeklere eklenir İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış taze soğan ve baharatlar da ilave edilir Soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak parçalar koparılır ve köfte şekli verilir Afiyet olsun
*Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur http:enwikipediaorgwikiCouscous Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor*
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*3, 5 su bardağı su
*yarım su bardağı couscous (makarna kuskusu değil, yerine köftelik bulgur kullanılabilir)
*1 tane kuru soğan
*23 tane taze soğan
*tuz, kimyon, pul biber veya isot
*3 yemek kaşığı salça (domates veya biber)
*2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
*yarım çay bardağı sıvı veya zeytinyağı
Couscouslu Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Ayıklanmış ve yıkanmış mercimekleri 3, 5 bardak su ile tencereye alınır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır Pişen mercimeğe couscous eklenir, karıştırılır ve kapağını kapatarak yarım saat kadar bekletilir Soğan ince kıyılarak sıvı yağ ve salça eklenerek kavrulur, mercimeklere eklenir İnce kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış taze soğan ve baharatlar da ilave edilir Soğuduktan sonra bütün malzemeler yoğrularak parçalar koparılır ve köfte şekli verilir Afiyet olsun
*Couscous nedir? İşlemden geçmiş köftelik bulgurdur http:enwikipediaorgwikiCouscous Afrikada, Arap ülkelerinde ve Fransada hemen hemen her mutfakta kullanılır Bulgur gibi mideye fazla zarar ve şişkinlik vermiyor*