Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Creme anglaise nedir? Creme Anglaise evde nasıl yapılır? İngiliz kreması tarifi

Creme anglaise nedir? Creme Anglaise evde nasıl yapılır? İngiliz kreması tarifi
0
66

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
creme_anglaise_nedir_creme_anglaise_evde_nasil_yapilir_ingiliz_kremasi_tarifi_1603971508_4298.jpg

İster tatlılarınızın yanında farklı bir sos çeşidi olarak, ister dondurma yapımında kullanabileceğiniz Krem Anglez daha önce tadına bakmayanların çok beğeneceği bir tatlı olabilir. İsterseniz tek başına isterseniz de meyvelerle yapacağınız tatlılara ekleyebileceğiniz krem anglez tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

İngiliz kreması tatlı krema veya sos olarak kullanılan hafif bir koyu kremadır. Genellikle vanilya ile tatlandırılmış şeker, yumurta sarısı ve sıcak süt karışımıdır. Bu, kek veya meyve üzerinde bir sos olarak dökülebilir. Türkçe okunuşu ‘Krem Anglez’ olan bu tatlı sos, İngiliz kreması anlamına geliyor. Yumurta temelli ve Batı mutfağında çok işlevli olarak kullanılırken, kek türü tatlıların yanında sos olarak, meyvelerle birlikte, meyve salatalarında ya da dondurma yapımında kullanılıyor. Geçmişi krema ve muhallebileri koyultmak için yumurta kullandıkları bilinen eski Romalılara kadar uzanır. Krem anglais yaparken önemli nokta kremanın kesilmemesidir. Pütür pütür kesilmesine sebep olacak kadar hararetli ateşte ve uzun süre pişirmekten kaçınılmalıdır. Ocaktan indirildiği anda hala pişmeğe devam edeceği için soğuk suya oturtularak pişmeye devam etmesi sonlandırılır. Peki ‘Krem Anglez’ nasıl yapılır? ‘Krem Anglez’  yapmanın püf noktaları neler? Gelin birlikte öğrenelim:

HZBRL_1603972464_1003.jpg

CREME ANGLAİSE TARİFİ:

MALZEMELER

4 su bardağı süt
10 yumurta sarısı
2.5 çay bardağı toz şeker
Yarım paket vanilya
1 çorba kaşığı buğday nişastası

MX1mF_1603972368_9197.jpg

YAPILIŞI

Bir kasede yumurta sarıları ile tozşekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Süt ve nişastayı ilave edip kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Vanilyayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alın.

Karıştırarak soğutup kuplara paylaştırın. Kedidili bisküvileriyle servis yapın.

Afiyet olsun...
 
858,497Konular
981,908Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt