
İster kahvaltıda ister bir şeyler atıştırmak istediğinizde çay saatlerinize eşlik edecek çok pratik ve istediğiniz iç malzemeyi kullanarak hazırlayabileceğiniz bir tarifle geldik! Tost ekmeğinden ‘Croque Madame Muffins’ çabucak kısa müddette yapılabilen bir Fransız tostudur. Croque Madame nedir ve Croque Madame nasıl yapılır? Fransız tostu Croque Madame tanımı yazımızda.
Croque monsieur, jambon ve peynirle yapılan sıcak bir sandviçtir. Yemek, süratli bir atıştırmalık olarak Fransız kafelerinde ve barlarında ortaya çıktı. İsim Fransızca croque ve monsieur sözlerinden geliyor. Bu sandviçin birinci sefer bir Paris kafe menüsünde göründüğü biliniyor. Sırf 20 dakikada sofralardaki yerini alan bu sandviç, kahvaltı ve öğlen öğünlerinde sunulabilir. Peki, son vakitlerin meşhur lezzeti croque madame nasıl yapılır? Gereçleriniz hazırsa, meskende croque madame imali için tarife geçebiliriz.
- Yumurtanın sarısının sulu ve akışkan bir kıvamda olması önerilir.
- Sahanda yumurtayı silikon ya da metal bir kap kullanarak hazırlayabilirsiniz.Ekmek dilimlerini tavada da kızartabilirsiniz.
- Verilen ölçüler bir kişiliktir. Kişi sayısına nazaran ölçüleri arttırabilirsiniz.
- Hardal yerine mayonez de kullanabilirsiniz.
- Sandviçin üzerine ekleyeceğiniz yumurtaların akışkan ve sulu kıvamda olması gerekir.
- Yumurtanızı dağılmaması için metal ya da silikon kap kullanabilirsiniz.
- Ekmek dilimlerini fırın yerine tavada kızartabilirsiniz.
CROGUE MADAME TANIMI:
GEREÇLER
2 dilim tam buğday ekmeği
1 tatlı kaşığı dijon hardalı
2 dilim jambon
2 dilim eski kaşar(arzuya nazaran gravyer)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
Tam buğday ekmek dilimlerinin iç kısmına hardal sürün.
Hardal sürülmüş bir dilim ekmek üzerine jambon dilimlerini yerleştirin.
Başka hardallı ekmek dilimini jambonların üzerine kapatın.
Eski kaşar peyniri dilimlerini ekmeğin üzerine yerleştirdikten sonra evvelden ısıtılmış 250 derece fırında 5 dakika kadar fırınlayın.
Sahanda yumurtayı hazırlamak için; ayçiçek yağını tavada kızdırın.
Yumurtayı kırdıktan sonra 2 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiberi de üzerine serpiştirin.
Fırından çıkardığınız tostun üzerine sahanda yumurtayı yerleştirin ve bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...
1 Porsiyon Croque Madame Kaç Kalori?
Croque madame tanımının bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir.