iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1520 adet mantar
78 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım paket çubuk makarna (en incesi)
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
78 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün
Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 910 dakika haşlayın Suyunu süzün Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 12 dakika kavurun Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin Yaklaşık 78 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin Pişmeye bırakın Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın
Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın Sıcak olarak servis yapın
1520 adet mantar
78 adet yeşil taze soğan
2 adet orta boy havuç
Yarım paket çubuk makarna (en incesi)
1 çay kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
78 bardak sebze suyu
4 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağı
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Taze soğanı ayıklayıp, çok ince ince doğrayın Havuçları soyun ve kibrit çöpü halinde kesin Mantarları boylamasına saplarından dörde bölün
Öte yandan makarnayı 5 bardak tuzlu suda 910 dakika haşlayın Suyunu süzün Bir tavada toz zencefil ve dövülmüş sarmısağı sıvıyağda hafifçe 12 dakika kavurun Üzerine mantar ve soğanla havucu da katın, karıştırarak kavurmaya devam edin Yaklaşık 78 dakika sonra sebze suyunu ilave edip, soya sosu, acı biber salçası ve tuzu ekleyin Pişmeye bırakın Çorba kaynamaya başlayınca kapağı kaldırıp, 3 dakika daha kaynatın Eğer varsa üzerindeki köpüğü delikli kepçe ile alın
Sonra da içine haşlanmış makarnaları ekleyip, ocaktan alın Sıcak olarak servis yapın