iltasyazilim
FD Üye
Çubuk Kraker (Gevrek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket tereyağı(250 g oda sıcaklığında)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*6 yemek kaşığı su
*3 yemek kaşığı sirke
*1 adet yumurta
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım tatlı kaşığı pekmez
*Susam
Çubuk Kraker (Gevrek Tadında) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?
Çayın yanına kıyır kıyır lezzetli çubuklar yapmak ister misiniz ?Hem pratik hem lezzetli Kitap eşliğinde de bir başka ? Nefis Yemek Tarifleri yazarlarından Canan Talay’ın tarifine göre hazırladım?
1
*Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz
*Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş tezgahta hamuru dikdörtgen şeklinde açıyoruz
*Yumurtayı ve pekmezi bir kasede çırpıyoruz
*Hamurun üzerine fırçayla yumurtalı karışımdan sürüyoruz
*Üzerine bolca susam serpiştiriyoruz
*Elimizle hafifçe susamların hamura yapışması için bastırıyoruz
*Buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendiriyoruz
*Hamuru 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz (Ben her şeriti üçe böldüm isteyen uzun bırakabilir)kestiğimiz şeritlerin araların da ikişer cm kalacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz
*Yaklaşık 2530 dakika (Ben fazla pişirdim)
*1 paket tereyağı(250 g oda sıcaklığında)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*6 yemek kaşığı su
*3 yemek kaşığı sirke
*1 adet yumurta
*1, 5 tatlı kaşığı tuz
*1, 5 tatlı kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Üzerine sürmek için:
*1 adet yumurta
*Yarım tatlı kaşığı pekmez
*Susam
Çubuk Kraker (Gevrek Tadında) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar ?
Çayın yanına kıyır kıyır lezzetli çubuklar yapmak ister misiniz ?Hem pratik hem lezzetli Kitap eşliğinde de bir başka ? Nefis Yemek Tarifleri yazarlarından Canan Talay’ın tarifine göre hazırladım?
1
*Un hariç tüm malzemeyi iyice karıştırıyoruz
*Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz
*Yağlı kağıt serilmiş tezgahta hamuru dikdörtgen şeklinde açıyoruz
*Yumurtayı ve pekmezi bir kasede çırpıyoruz
*Hamurun üzerine fırçayla yumurtalı karışımdan sürüyoruz
*Üzerine bolca susam serpiştiriyoruz
*Elimizle hafifçe susamların hamura yapışması için bastırıyoruz
*Buzdolabına kaldırıp 1 saat dinlendiriyoruz
*Hamuru 1 cm genişliğinde şeritler halinde kesiyoruz (Ben her şeriti üçe böldüm isteyen uzun bırakabilir)kestiğimiz şeritlerin araların da ikişer cm kalacak şekilde tepsiye yerleştiriyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında rengi altın sarısı olana kadar pişiriyoruz
*Yaklaşık 2530 dakika (Ben fazla pişirdim)