iltasyazilim
FD Üye
http:img212**************img2123139ubze4
Malzemeler
2 su bardağı un ( 3 su bardağı kadar kebekli ve beyaz un karışımı kullandım, un miktarı değişebiliyor)
yarım paket kabartma tozu
50 g tereyağı ( 3 kaşık zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı buzlu su
tuz
1 yumurta sarısı
üstüne sürmek için susam (dilerseniz çörek otu ve haşhaş da kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Yağ ve yumurta sarısını biribirine yedirip suyu ekleyin Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, çubuk şeklini verip yumurta beyazı sürdüğünüz ve susam serptiğiniz krakerleri dizip önceden ısıtılmış , hararetli fırında (230 C de ) pişirin Ben hamurun bir kısmına ince çubuk şekli verdim, kıtır kıtır oldular Kalanına daha kalın boru şekli verdim Her ikisini de beğendim Denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
2 su bardağı un ( 3 su bardağı kadar kebekli ve beyaz un karışımı kullandım, un miktarı değişebiliyor)
yarım paket kabartma tozu
50 g tereyağı ( 3 kaşık zeytinyağı kullandım)
1 su bardağı buzlu su
tuz
1 yumurta sarısı
üstüne sürmek için susam (dilerseniz çörek otu ve haşhaş da kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Yağ ve yumurta sarısını biribirine yedirip suyu ekleyin Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin Yağlı kağıt serilmiş tepsiye, çubuk şeklini verip yumurta beyazı sürdüğünüz ve susam serptiğiniz krakerleri dizip önceden ısıtılmış , hararetli fırında (230 C de ) pişirin Ben hamurun bir kısmına ince çubuk şekli verdim, kıtır kıtır oldular Kalanına daha kalın boru şekli verdim Her ikisini de beğendim Denemenizi tavsiye ederim