Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Çullama köfte nasıl yapılır? Çullama köfte nedir ve evde en kolay Çullama köfte nasıl yapılır?

Çullama köfte nasıl yapılır? Çullama köfte nedir ve evde en kolay Çullama köfte nasıl yapılır?
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
cullama_kofte_nasil_yapilir_1548497297_9052.png

Afyon mutfağının meşhur lezzetleri ortasında yer alan Çullama köftenin pratik tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Hem lezzeti hem de sunumuyla binlerce seveni olan çullama köfte, akşam yemeklerinde yanında bir patates püresi ile ikram edebilirsiniz. İşte çullama köftenin tanımı...

UNESCO'nun "Yaratıcı Kentler Ağı"na dahil ettiği Afyonkarahisar'da, ailesiyle işlettiği restoranında müşterilerine yöresel lezzetler sunan Ayşe Safkurşun, geçmişi uzun yıllara dayanan kentin eşsiz damak tadı "çullama köfte"nin lezzetini geleceğe taşıyor. Uzun yıllar eşiyle kentte çok sayıda kamu kurumu ve özel firmalara yemek hizmeti veren 48 yaşındaki Safkurşun, daha sonra Burmalı Mahallesi Basın Caddesi'nde yöresel lezzetler sunan bir restoran açtı. Eşi ve kızlarının takviyeleriyle de işletmede, coğrafik işaret tescilli lezzetler keşkek ve ekmek kadayıfı başta olmak üzere, Afyonkarahisar'ın geçmiş kültürünü yansıtan çok sayıda çorba çeşidi, et ve zerzevat yemekleri ile damak çatlatan tatlılarını hazırlayarak müşterine sunuyor.



Akşam yemeği için tıpkı vakitte birbirinden farklı köfte tanımlarını sofralarınıza getirmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız çullama köftesini deneyebilirsiniz. Lezzetli iç harcı ve enfes sosuyla birleşen çullama köfte Afyon yöresine ilişkin. Pekala nasıl yapılır bu çullama köfte? Tanımı yazımızda...



ÇULLAMA KÖFTE TANIMI:

GEREÇLER

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
8 kısım maydanoz
Tuz, kimyon, karabiber, yenibahar

Sosu için;

3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı yoğurt



YAPILIŞI

Öncelikle kıymayı bir kaba alıp, soğanları rendeleyerek içerisine ek edin. Akabinde ince bulgur, kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, karabiber ve yenibaharı ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yoğururken biraz da su ekleyebilirsiniz. Yoğurma süreci bittikten sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar alıp kaynayan suyun içerisinde haşlayın.



Bu sırada bir kasede sos materyallerini karıştırın.

Haşlanan köfteleri sosa uygunca bulayıp kızgın yağda kızartın.

Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt