Cuma Gunu Okunacak Dualar ve Anlamları,
Cuma Gunu Hangi Dualar Okunur,
Abdullah bin Omer buyurdu ki: Haceti olan bir kimse carşamba, Perşembe ve Cuma gunleri oruc tutsun Cuma gunu temizlenip namaza gitsin Az veya cok sadaka versin Namazdan sonra şu duayı okursa Allahu tealanın izni ile duası kabUl olur
Allahumme inni eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa hU Alimul ğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahim Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyUm La tehuzuhU sinetun ve la nevm Ellezi meleet azametuhussemavati vel arde Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huve ve anet lehul vucUhu ve haşeat lehul ebsaru ve veciletil kulUbu min haşyetihi en tusalliye ala Muhammedin ve en tutini haceti, diyerek hacetini soylemelidir
Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden goğe kadar bir nurla aydınlanır İki Cuma arasında işlediği gunahlar da affolur
Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, gunahları affedilir
Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayetel Kursi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni ruyada gorur
Cuma namazından sonra şu duayı okumak mustehabdır: Allahumme ya ganiyyu, ya hamidu, ya mubdiu, ya muidu, ya rahimu, ya vedUd Eğnini bihalalike an haramike ve bifadlike ammen sivake
Bu duaya devam edenleri Allahu teala başkalarına muhtac etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır
Ey Gani, Hamid, Mubdi, Muid, Rahim, VedUd olan Allahım Beni halal ettiklerinle iktifa ettir, haramlara duşurme Fadlınla, ihsan ederek beni Senden başkasına muhtac etme! demektir
Cuma gunu sabah namazından once, Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh(57) okuyanın, deniz kopuğu kadar da olsa gunahları affolur
Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahu teala, bir hafta, kazadan, beladan, kotu işlerden korur (İhlas Kul huvallahu ehaddır Muavvizeteyn, kul euzulerdir)
Cuma gunu 80 salevat getirenin, 80 yıllık gunahı affolur
Cuma gunu veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir koşk ihsan edilir
imagescumagunudualari5afe1302621d6
CUMA GUNU DUASI
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA
MAHLUKATI İNŞA VE İHYA ETMEDEN ONCE DE VAR OLAN
EVVELHER ŞEY YOK OLUP GİTİKTEN SONRA DA BAKİ KALAN
AHİR,KENDİSİNİ ANANI UNUTMAYAN ,ŞUKREDENİN NİMETİNİ
EKSİK ETMEYEN,DUA EDENİ MAHRUM BIRAKMAYAN,UMİT
BESLEYENİN UMİDİNİ BOŞA CIKARMAYAN ALİM!
ALLAH!IM,SENİKİ ŞAHİT OLARAK SEN YETERSİNBUTUN
MELEKLERİNİ,GOKLERİNİN SAKİNLERİNİ,ARŞIN
TAŞIYICILARINI,GONDERDİĞİN PEYGAMBER VE
ELCİLERİNİ,YARATTIĞIN TURLU TURLU MAHLUKATINI ŞU
ŞEHADETİME ŞAHİT TUTUYORUM Kİ: SEN HAK MABUD OLAN
ALLAHSIN,SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR,BİRSİN,ORTAĞIN
YOKTUR,SOZUNDE DEĞİŞİKLİK VE VADİNDEN DONMEK SOZ
KONUSU DEĞİLDİRHZ MUHAMMED SENİN KULUN VE
RESULUNDUR,KENDİSİNE YUKLEDİĞİNİ KULLARA
İLETMİŞ,ALLAH YOLUNDA GEREĞİ GİBİ MUCADELE
ETMİŞ,İNSANLARI HAK OLAN SEVAPLA MUJDELEMİŞ VE DOĞRU
OLAN CEZAYLA KORKUTMUŞTUR
ALLAHIM HAYATTA BIRAKTIĞIN SURECE BENİ DİNİN
UZERİNDE SABİT KIL, BENİ DOĞRU YOLA İLETİKTEN SONRA
KALBİMİ SAPTIRMA,KENDİ KATINDAN BANA BİR RAHMET
LUTFET , HİC ŞUPHESİZ BAĞIŞTA BULUNAN ANCAK SENSİN,
HZMUHAMMED VE ALİ MUHAMMEDE SALAT EYLE, BENİDE
ONUN TABİLERİNDEN VE TARAFTARLARINDAN EYLE,BENİ
ONUN CEMATİ ARASINDA HAŞRET,FARZ OLAN CUMA
NAMAZLARINI GEREĞİ GİBİ EDA ETMEYE VE O GUNDE VACİP
KILDIĞIN DİĞER TAATLERİ YERİNE GETİRMEYE,CEZA VE
MUKAFAT GUNU OLAN AHİRETTE BUNLARI YERİNE
GETİRENLERE NASİB ETTİĞİN İHSANLARI KAZANMAYA BENİDE
MUVAFFAK EYLE! HİC ŞUPHESİZ SEN İZZET VE HİKMET
SAHİBİSİN!
Allahumme ya ganiyyu, ya Hamidu, ya Mubdiu, ya Muidu, ya Rahimu, ya VedUd
Eğisni bi helalike an haramike bitaatike an masiyetike vebi fadlike ammen sivake
Ey Gani, Ey Hamid, Ey icad edici ve ey iade edici, ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allahım
Helalin ile beni haramdan sakındır, taatın ile masiyetinden beni uzaklaştır Fazlu keremin ile senden gayrısını bana unuttur
Cuma Gunu Hangi Dualar Okunur,
Abdullah bin Omer buyurdu ki: Haceti olan bir kimse carşamba, Perşembe ve Cuma gunleri oruc tutsun Cuma gunu temizlenip namaza gitsin Az veya cok sadaka versin Namazdan sonra şu duayı okursa Allahu tealanın izni ile duası kabUl olur
Allahumme inni eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa hU Alimul ğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahim Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyUm La tehuzuhU sinetun ve la nevm Ellezi meleet azametuhussemavati vel arde Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huve ve anet lehul vucUhu ve haşeat lehul ebsaru ve veciletil kulUbu min haşyetihi en tusalliye ala Muhammedin ve en tutini haceti, diyerek hacetini soylemelidir
Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden goğe kadar bir nurla aydınlanır İki Cuma arasında işlediği gunahlar da affolur
Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, gunahları affedilir
Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayetel Kursi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni ruyada gorur
Cuma namazından sonra şu duayı okumak mustehabdır: Allahumme ya ganiyyu, ya hamidu, ya mubdiu, ya muidu, ya rahimu, ya vedUd Eğnini bihalalike an haramike ve bifadlike ammen sivake
Bu duaya devam edenleri Allahu teala başkalarına muhtac etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır
Ey Gani, Hamid, Mubdi, Muid, Rahim, VedUd olan Allahım Beni halal ettiklerinle iktifa ettir, haramlara duşurme Fadlınla, ihsan ederek beni Senden başkasına muhtac etme! demektir
Cuma gunu sabah namazından once, Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh(57) okuyanın, deniz kopuğu kadar da olsa gunahları affolur
Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahu teala, bir hafta, kazadan, beladan, kotu işlerden korur (İhlas Kul huvallahu ehaddır Muavvizeteyn, kul euzulerdir)
Cuma gunu 80 salevat getirenin, 80 yıllık gunahı affolur
Cuma gunu veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir koşk ihsan edilir
imagescumagunudualari5afe1302621d6
CUMA GUNU DUASI
RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA
MAHLUKATI İNŞA VE İHYA ETMEDEN ONCE DE VAR OLAN
EVVELHER ŞEY YOK OLUP GİTİKTEN SONRA DA BAKİ KALAN
AHİR,KENDİSİNİ ANANI UNUTMAYAN ,ŞUKREDENİN NİMETİNİ
EKSİK ETMEYEN,DUA EDENİ MAHRUM BIRAKMAYAN,UMİT
BESLEYENİN UMİDİNİ BOŞA CIKARMAYAN ALİM!
ALLAH!IM,SENİKİ ŞAHİT OLARAK SEN YETERSİNBUTUN
MELEKLERİNİ,GOKLERİNİN SAKİNLERİNİ,ARŞIN
TAŞIYICILARINI,GONDERDİĞİN PEYGAMBER VE
ELCİLERİNİ,YARATTIĞIN TURLU TURLU MAHLUKATINI ŞU
ŞEHADETİME ŞAHİT TUTUYORUM Kİ: SEN HAK MABUD OLAN
ALLAHSIN,SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR,BİRSİN,ORTAĞIN
YOKTUR,SOZUNDE DEĞİŞİKLİK VE VADİNDEN DONMEK SOZ
KONUSU DEĞİLDİRHZ MUHAMMED SENİN KULUN VE
RESULUNDUR,KENDİSİNE YUKLEDİĞİNİ KULLARA
İLETMİŞ,ALLAH YOLUNDA GEREĞİ GİBİ MUCADELE
ETMİŞ,İNSANLARI HAK OLAN SEVAPLA MUJDELEMİŞ VE DOĞRU
OLAN CEZAYLA KORKUTMUŞTUR
ALLAHIM HAYATTA BIRAKTIĞIN SURECE BENİ DİNİN
UZERİNDE SABİT KIL, BENİ DOĞRU YOLA İLETİKTEN SONRA
KALBİMİ SAPTIRMA,KENDİ KATINDAN BANA BİR RAHMET
LUTFET , HİC ŞUPHESİZ BAĞIŞTA BULUNAN ANCAK SENSİN,
HZMUHAMMED VE ALİ MUHAMMEDE SALAT EYLE, BENİDE
ONUN TABİLERİNDEN VE TARAFTARLARINDAN EYLE,BENİ
ONUN CEMATİ ARASINDA HAŞRET,FARZ OLAN CUMA
NAMAZLARINI GEREĞİ GİBİ EDA ETMEYE VE O GUNDE VACİP
KILDIĞIN DİĞER TAATLERİ YERİNE GETİRMEYE,CEZA VE
MUKAFAT GUNU OLAN AHİRETTE BUNLARI YERİNE
GETİRENLERE NASİB ETTİĞİN İHSANLARI KAZANMAYA BENİDE
MUVAFFAK EYLE! HİC ŞUPHESİZ SEN İZZET VE HİKMET
SAHİBİSİN!
Allahumme ya ganiyyu, ya Hamidu, ya Mubdiu, ya Muidu, ya Rahimu, ya VedUd
Eğisni bi helalike an haramike bitaatike an masiyetike vebi fadlike ammen sivake
Ey Gani, Ey Hamid, Ey icad edici ve ey iade edici, ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allahım
Helalin ile beni haramdan sakındır, taatın ile masiyetinden beni uzaklaştır Fazlu keremin ile senden gayrısını bana unuttur