Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Gunu Duaları

Cuma Gunu Duaları
0
205

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Cuma Gunu Okunacak Dualar ve Anlamları,

Cuma Gunu Hangi Dualar Okunur,

Abdullah bin Omer buyurdu ki: Haceti olan bir kimse carşamba, Perşembe ve Cuma gunleri oruc tutsun Cuma gunu temizlenip namaza gitsin Az veya cok sadaka versin Namazdan sonra şu duayı okursa Allahu tealanın izni ile duası kabUl olur

Allahumme inni eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa hU Alimul ğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahim Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huvel hayyul kayyUm La tehuzuhU sinetun ve la nevm Ellezi meleet azametuhussemavati vel arde Ve eseluke bismike bismillahirrahmanirrahim Ellezi la ilahe illa huve ve anet lehul vucUhu ve haşeat lehul ebsaru ve veciletil kulUbu min haşyetihi en tusalliye ala Muhammedin ve en tutini haceti, diyerek hacetini soylemelidir

“Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden goğe kadar bir nurla aydınlanır İki Cuma arasında işlediği gunahlar da affolur

“Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, gunahları affedilir

“Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Ayetel Kursi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni ruyada gorur

Cuma namazından sonra şu duayı okumak mustehabdır: Allahumme ya ganiyyu, ya hamidu, ya mubdiu, ya muidu, ya rahimu, ya vedUd Eğnini bihalalike an haramike ve bifadlike ammen sivake

Bu duaya devam edenleri Allahu teala başkalarına muhtac etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır

Ey Gani, Hamid, Mubdi, Muid, Rahim, VedUd olan Allahım Beni halal ettiklerinle iktifa ettir, haramlara duşurme Fadlınla, ihsan ederek beni Senden başkasına muhtac etme! demektir

“Cuma gunu sabah namazından once, Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa huvel hayyel kayyume ve etubu ileyh(57) okuyanın, deniz kopuğu kadar da olsa gunahları affolur

“Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahu teala, bir hafta, kazadan, beladan, kotu işlerden korur (İhlas Kul huvallahu ehaddır Muavvizeteyn, kul euzulerdir)

“Cuma gunu 80 salevat getirenin, 80 yıllık gunahı affolur

“Cuma gunu veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir koşk ihsan edilir

imagescumagunudualari5afe1302621d6

CUMA GUNU DUASI

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA

MAHLUKATI İNŞA VE İHYA ETMEDEN ONCE DE VAR OLAN

EVVELHER ŞEY YOK OLUP GİTİKTEN SONRA DA BAKİ KALAN

AHİR,KENDİSİNİ ANANI UNUTMAYAN ,ŞUKREDENİN NİMETİNİ

EKSİK ETMEYEN,DUA EDENİ MAHRUM BIRAKMAYAN,UMİT

BESLEYENİN UMİDİNİ BOŞA CIKARMAYAN ALİM!

ALLAH!IM,SENİKİ ŞAHİT OLARAK SEN YETERSİNBUTUN

MELEKLERİNİ,GOKLERİNİN SAKİNLERİNİ,ARŞIN

TAŞIYICILARINI,GONDERDİĞİN PEYGAMBER VE

ELCİLERİNİ,YARATTIĞIN TURLU TURLU MAHLUKATINI ŞU

ŞEHADETİME ŞAHİT TUTUYORUM Kİ: SEN HAK MABUD OLAN

ALLAHSIN,SENDEN BAŞKA İLAH YOKTUR,BİRSİN,ORTAĞIN

YOKTUR,SOZUNDE DEĞİŞİKLİK VE VADİNDEN DONMEK SOZ

KONUSU DEĞİLDİRHZ MUHAMMED SENİN KULUN VE

RESULUNDUR,KENDİSİNE YUKLEDİĞİNİ KULLARA

İLETMİŞ,ALLAH YOLUNDA GEREĞİ GİBİ MUCADELE

ETMİŞ,İNSANLARI HAK OLAN SEVAPLA MUJDELEMİŞ VE DOĞRU

OLAN CEZAYLA KORKUTMUŞTUR

ALLAHIM HAYATTA BIRAKTIĞIN SURECE BENİ DİNİN

UZERİNDE SABİT KIL, BENİ DOĞRU YOLA İLETİKTEN SONRA

KALBİMİ SAPTIRMA,KENDİ KATINDAN BANA BİR RAHMET

LUTFET , HİC ŞUPHESİZ BAĞIŞTA BULUNAN ANCAK SENSİN,

HZMUHAMMED VE ALİ MUHAMMEDE SALAT EYLE, BENİDE

ONUN TABİLERİNDEN VE TARAFTARLARINDAN EYLE,BENİ

ONUN CEMATİ ARASINDA HAŞRET,FARZ OLAN CUMA

NAMAZLARINI GEREĞİ GİBİ EDA ETMEYE VE O GUNDE VACİP

KILDIĞIN DİĞER TAATLERİ YERİNE GETİRMEYE,CEZA VE

MUKAFAT GUNU OLAN AHİRETTE BUNLARI YERİNE

GETİRENLERE NASİB ETTİĞİN İHSANLARI KAZANMAYA BENİDE

MUVAFFAK EYLE! HİC ŞUPHESİZ SEN İZZET VE HİKMET

SAHİBİSİN!

Allahumme ya ganiyyu, ya Hamidu, ya Mubdiu, ya Muidu, ya Rahimu, ya VedUd
Eğisni bi helalike an haramike bitaatike an masiyetike vebi fadlike ammen sivake

Ey Gani, Ey Hamid, Ey icad edici ve ey iade edici, ey merhamet sahibi ve ey muhabbet eden Allahım
Helalin ile beni haramdan sakındır, taatın ile masiyetinden beni uzaklaştır Fazlu keremin ile senden gayrısını bana unuttur