Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Günü Salatı Şerife Getirmenin Fazileti

Cuma Günü Salatı Şerife Getirmenin Fazileti
0
173

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cuma günleri biz Müslümanlar için paha biçilmez bir gündür bu kutsal günü en iyi şekilde aşmak hepimize nasip olur inşallahCuma günü okunan ve okunması öğüt edilen birçok dua olduğunu biliyoruz peki Cuma günü salatı şerife getirmenin sevabı nedir biliyormusunuz?
Peygaber Efendimiz şöyle buyurmuştur;

En erdemli günlerinizden biri cumadır O günde bana çook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat ü selamınız bana arzolunur

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur;

Kim bana bir kere salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder; on derece yükseltir
(Nesei, Sehv, 55)

Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır Onlar ümmetimin selâmını (hemen) bana ulaştırırlar (Nesei, Sehv, 46)

Kim bana tek bir defa salât u selâm getirirse, Allah da ona on kez salât eder (Dâvud, Vitr, 26; Dârimî, Rikâk, 58)

Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salâvat edendir43
Peygaber Efendimiz şöyle buyurmuştur;

En erdemli günlerinizden biri cumadır O günde bana çook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat ü selamınız bana arzolunur *

Similar threads

Cuma gunleri biz Muslumanlar icin cok değerli bir gundur bu mubarek gunu en iyi şekilde gecirmek hepimize nasip olur inşallahCuma gunu okunan ve okunması tavsiye edilen bircok dua olduğunu biliyoruz peki Cuma gunu salatı şerife getirmenin sevabı nedir biliyormusunuz? Peygaber Efendimiz şoyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Salavatı Şerife Getirmenin Fazileti Efendimiz Aleyhisselam buyurdu: Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktir Üzerime salavat getirirseniz Allah da (cc) sizin üzerinize salavat getirir Bana salavat getirin Nerede olursanız olun salavatınız bana ulaşır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
Cuma Günü Selavat Getirmenin Fazileti Nedir Salavat Daima ve her durumda getirilebilir Fakat Efendimizden nakledilen hadislere, eserlere, fiillere ve tavsiyelere baktığımızda, Cuma gününün öteki zamanlara tarafından özel bir yeri vardır bu konuda İmamı Sehâvî, elKavlulbedî fissalât...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
Salavat Getirmenin Faziletleri Nelerdir Salavat okumanın fazileti buyukturEfendimiz (sav) buyuruyor: Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
1 “Kim bana bir defa salât getirirse, Allah da ona on salât getirir ve on günahını affeder; on derece yükseltir (Nesei, Sehv, 55) 2 “Yeryüzünde Allah'ın seyyah melekleri vardır Onlar ümmetimin selâmını (anında) bana ulaştırırlar (Nesei, Sehv, 46) 3“Kim bana tek bir defa salât u selâm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt