Cuma gunleri biz Muslumanlar icin cok değerli bir gundur bu mubarek gunu en iyi şekilde gecirmek hepimize nasip olur inşallahCuma gunu okunan ve okunması tavsiye edilen bircok dua olduğunu biliyoruz peki Cuma gunu salatı şerife getirmenin sevabı nedir biliyormusunuz?
Peygaber Efendimiz şoyle buyurmuştur;
En faziletli gunlerinizden biri cumadır O gunde bana cook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat u selamınız bana arzolunur
Peygamber Efendimiz şoyle buyurmuştur;
Kim bana bir defa salat getirirse, Allah da ona on salat getirir ve on gunahını affeder; on derece yukseltir
(Nesei, Sehv, 55)
Yeryuzunde Allah'ın seyyah melekleri vardır Onlar ummetimin selamını (anında) bana ulaştırırlar (Nesei, Sehv, 46)
Kim bana tek bir defa salat u selam getirirse, Allah da ona on defa salat eder (Davud, Vitr, 26; Darimi, Rikak, 58)
Kıyamet gunu bana insanların en yakını, bana en cok salavat edendir43
En faziletli gunlerinizden biri cumadır O gunde bana cook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat u selamınız bana arzolunur
Peygamber Efendimiz şoyle buyurmuştur;
Kim bana bir defa salat getirirse, Allah da ona on salat getirir ve on gunahını affeder; on derece yukseltir
(Nesei, Sehv, 55)
Yeryuzunde Allah'ın seyyah melekleri vardır Onlar ummetimin selamını (anında) bana ulaştırırlar (Nesei, Sehv, 46)
Kim bana tek bir defa salat u selam getirirse, Allah da ona on defa salat eder (Davud, Vitr, 26; Darimi, Rikak, 58)
Kıyamet gunu bana insanların en yakını, bana en cok salavat edendir43