Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Gunu Salatı Şerife Getirmenin Fazileti

Cuma Gunu Salatı Şerife Getirmenin Fazileti
0
179

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Cuma gunleri biz Muslumanlar icin cok değerli bir gundur bu mubarek gunu en iyi şekilde gecirmek hepimize nasip olur inşallahCuma gunu okunan ve okunması tavsiye edilen bircok dua olduğunu biliyoruz peki Cuma gunu salatı şerife getirmenin sevabı nedir biliyormusunuz?
Peygaber Efendimiz şoyle buyurmuştur;

En faziletli gunlerinizden biri cumadır O gunde bana cook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat u selamınız bana arzolunur

Peygamber Efendimiz şoyle buyurmuştur;

Kim bana bir defa salat getirirse, Allah da ona on salat getirir ve on gunahını affeder; on derece yukseltir
(Nesei, Sehv, 55)

Yeryuzunde Allah'ın seyyah melekleri vardır Onlar ummetimin selamını (anında) bana ulaştırırlar (Nesei, Sehv, 46)

Kim bana tek bir defa salat u selam getirirse, Allah da ona on defa salat eder (Davud, Vitr, 26; Darimi, Rikak, 58)

Kıyamet gunu bana insanların en yakını, bana en cok salavat edendir43
Peygaber Efendimiz şoyle buyurmuştur;

En faziletli gunlerinizden biri cumadır O gunde bana cook salavatı şerife getiriniz Zira sizin o salat u selamınız bana arzolunur

Similar threads

Cuma günleri biz Müslümanlar için paha biçilmez bir gündür bu kutsal günü en iyi şekilde aşmak hepimize nasip olur inşallahCuma günü okunan ve okunması öğüt edilen birçok dua olduğunu biliyoruz peki Cuma günü salatı şerife getirmenin sevabı nedir biliyormusunuz? Peygaber Efendimiz şöyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Peygamber Efendimize Salavat Getirmenin Fazileti Peygamber Efendimize Salavat Getirmek Peygamber Efendimize Salavat Getirmenin Fazileti ve Onemi Salavat Getirmenin Faziletleri 1 “Kim bana bir defa salat getirirse, Allah da ona on salat getirir ve on gunahını affeder; on derece yukseltir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Salavat Getirmenin Faziletleri Nelerdir Salavat okumanın fazileti buyukturEfendimiz (sav) buyuruyor: Uzerime Salavatı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah (cc) affeder Allah'ın affetti i kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
allahumme salli ala seyyidina muhammed onemi allahumme salli ala seyyidina muhammed fazileti hakkında bilgi Bilindiği uzere Efendimiz (sas) Hazretlerinin adı anıldığında duyan her Muslumanın salavat getirmesi ihmal edilmez bir gorevi, unutulmaz bir vefa borcudur Nitekim Kuranı Kerim'de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Cuma Günü Selavat Getirmenin Fazileti Nedir Salavat Daima ve her durumda getirilebilir Fakat Efendimizden nakledilen hadislere, eserlere, fiillere ve tavsiyelere baktığımızda, Cuma gününün öteki zamanlara tarafından özel bir yeri vardır bu konuda İmamı Sehâvî, elKavlulbedî fissalât...
Cevaplar
0
Görüntüleme
154
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,911Kullanıcılar
FotoSon üye
Üst Alt