nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
TEKRAR TEKRAR ve her durumda salavat getirilebilir Fakat Efendimizden nakledilen hadislere, eserlere, fiillere ve tavsiyelere baktığımızda, Cuma gününün öteki zamanlara göre özel bir yeri vardır bu konuda İmamı Sehâvî, “elKavlu ’lbedî ’ fi ’ssalât ale ’lHabîbi ’şŞefî adlı eserinde öbür tariklerden o kadar fazla hadis söylenti etmiştir ancak bunların hepsi Cuma günü salavat getirmenin ağırlık ve faziletini anlatmaktadır Örneğin, Evs b Evs (ra) ’dan rivayet edildiğine göre Efendimiz şöyle buyurmuştur:
“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür O günde bana bolca salavat getirin Zira sizin salavatınız bana arzolunur Ashap Efendilerimiz buyurdular ama: Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu oysa: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır
Aişe (ra) ’dan rivayet edildiğine göre:
“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur
Enes ’den söylenti edildiğine göre:
“Cuma günü bana oldukça çok salavat getirin Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz
“Cuma günü bana çokça salavat getirin Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır *
“Günlerinizin en değerlisi Cuma günüdür O günde Adem yaratılmış ve o günde ruhu kabzedilmiştir Sûra üfürme o gündür, kıyamet o gündür O günde bana bolca salavat getirin Zira sizin salavatınız bana arzolunur Ashap Efendilerimiz buyurdular ama: Ya Resulallah! Sen çürümüş olacaksın, bizim salavatımız sana nasıl arzolunur? Buyurdu oysa: “Allah peygamberlerin cesetlerini yemeyi toprağa haram kılmıştır
Aişe (ra) ’dan rivayet edildiğine göre:
“Kim Cuma günü bana salavat getirirse, kıyamet gününde ona şefaatim hak olur
Enes ’den söylenti edildiğine göre:
“Cuma günü bana oldukça çok salavat getirin Çünkü Cebrail bana az önce geldi ve Rabbisinden şu bilgileri getirdi: Yeryüzünde bir müslüman sana bir kez salavat getirirse, ben ve meleklerim ona on kez salat ederiz
“Cuma günü bana çokça salavat getirin Çünkü, Cuma, meleklerin şehadet ettiği şahitli bir gündür Bana salavat getiren bir kulun sesi, nerede olursa olsun bana ulaşır *