Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

cuma namazı hakkında bilgi (kılınışı hakkında)

cuma namazı hakkında bilgi (kılınışı hakkında)
0
141

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
cuma namazı nasıl kılınır diyanet cuma namazı kılınışı

Cuma Namazı tek başına kılınmaz
Öğle vaktinde cemaatle kılınır

Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır

Hedef ederken:

Amaç ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil sünnetini kılmayadenilir

Bu namaz benzer öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır

Birincil rekatta önce Sübhaneke okunur Sonradan Euzü Besmele çekilir

Bütün rekatlarda Fâtiha ve zammı vakit okunur

Ilk oturuşta yalnızca Etteahiyyatü okunur

Son oturuşta:

Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur

Sonradan, câmi' içinde, ikinci ezân okunur

Daha Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar Hutbe okunur

Hutbe okunurken cemâ'atin namaz kılması ve konuşması tahrimen mekruhdur (harama yakın)

Hatîb efendi duâ ederken, cemâ'at sesli âmîn demez İçinden gürültüsüz denir

Namaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdır

Hutbe okunup bittikten daha sonra müezzin kamet getirir

Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır Bu namaz benzer sabahtan namazının farzı gibi kılınır

Maksat şöyle edilir: Amaç ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazırlanmış olan imama

Sonra, dört rek'at son sünneti, Niyeti şöyledir: Maksat ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmaya

Bu sünnetde aynı ilk sünnet gibi kılınır Böylece itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olur

Son sünnetin peşinde zuhri ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır Kasıt edilirken şöyle denilir: Gaye ettim edâsı üzerime olup da henüz üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına Bu şekilde hedef edilirse, eğer o günün cuma namazı şartlarında bir noksanlıktan dolayı kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınış olur Kabul olunmuşsa, en son kazaya kalmış öğle namazına sayılır

Bundan daha sonra, iki rek'at vaktin sünneti kılınır Vaktin sünnetinediye maksat edilir Cum'a sahîh olmadı ise, bu on rek'at, öğle namazı olur Bundan sonra, Âyetelkürsi ve tesbîhler okunup, duâ edilir

Alıntıdır *

858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt