Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazı Kılınışı

Cuma Namazı Kılınışı
0
148

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Özet Olarak

Cuma Namazı kimsesiz kılınmazCuma Namazı Öğle zamanında cemaatle birlikte kılınmalıdır

Öğle ezanı okununca, önce dört rek ’at Cum ’a namazının birincil sünneti kılınır

Gaye ederken:Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya denilirBu namaz benzer öğle namazının birincil sünneti gibi kılınırIlk rekatta önce Sübhaneke okunur Sonra Euzü Besmele çekilirBütün rekatlarda Fâtiha ve zammı zaman okunur

Ilk oturuşta yalnızca Etteahiyyatü okunurSon oturuşta:Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunurSonradan, câmi ’ içinde, ikinci ezân okunurDaha Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar Hutbe okunurHutbe okunurken cemâ ’atin namaz kılması ve konuşması tahrimen mekruhdur

Hatîb efendi duâ ederken, cemâ ’at sesli âmîn demez İçinden sessiz denirNamaz kılarken yapması harâm olan her şey, hutbe dinlerken de harâmdırHutbe okunup bittikten daha sonra müezzin kamet getirirSonradan, cemâ ’beygir ile iki rek ’at Cum ’a namazının farzı kılınır Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır

Hedef şöyle edilir: Maksat ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama

Daha Sonra, dört rek ’at son sünneti, Niyeti şöyledir: “Gaye ettim Allah rızası için Cuma namazının son sünnetini kılmayaBu sünnetde benzer birincil sünnet gibi kılınır Böylece itibariyle Cuma namazı farzı ve sünnetleriyle birlikte kılınmış olurSon sünnetin arkasından zuhri ahir, niyetiyle dört rekat daha namaz kılınmaktadır Amaç edilirken şöyle denilir: “Niyet ettim edâsı üzerime olup da az önce üzerimden sâkıt olmayan en son öğle namazının farzına Bu şekilde gaye edilirse, eğer o günün cuma namazı şartlarında bir noksanlıktan nedeniyle kabul olunmamışsa, öğle namazı kılınış olur Kabul olunmuşsa, en son kazaya kalmış öğle namazına sayılır

Bundan daha sonra, iki rek ’beygir vaktin sünneti kılınır Vaktin sünnetine diye niyet edilir Cum ’a sahîh olmadı ise, bu on rek ’beygir, öğle namazı olur Bundan daha sonra, Âyetelkürsi ve tesbîhler okunup, duâ edilirBöylelikle Cuma namazı kılınmış olur *

858,496Konular
981,797Mesajlar
29,863Kullanıcılar
AksnjsjdSon üye
Üst Alt