Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazı Nasıl Niyet Edilir

Cuma Namazı Nasıl Niyet Edilir
0
180

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cuma Namazına Nasıl Maksat Edilir

Cuma Namazı Nasıl Kılınır, Nasıl Kasıt Edilir

Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır

Cuma Namazına Şöyle Amaç Edilir

Maksat ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya denilir

Cuma namazı benzer öğle namazının sünneti gibi kılınır
Yani tüm rekatlarda Fatiha ve zammı zaman okunur
Ilk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur
Son oturuşta:

Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur

Daha Sonra, cami' içinde, ikinci ezan okunur
Sonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar Hutbe okunur
Hutbe okunurken cemâ'atin namaz kılması ve konuşması haram olur
Hatîb efendi duâ ederken, cemâ'at sesli âmîn demez
İçinden sessiz denir
Namaz kılarken yapması haram olan her şey, hutbe dinlerken de haramdır
Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir
Sonradan, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır Bu namaz benzer sabah namazının farzı gibi kılınır *

Similar threads

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım, Cuma Namazı Nsıl Kılınır, Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Amaç ederken: Gaye ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Cuma Namazı nasıl kılınır? Cuma Kılınışı Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Niyet ederken: Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmayadenilir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
163
Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, Derhal dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Hedef ederken Amaç ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmayadenilir Bu namaz benzer öğle namazının sünneti gibi kılınır Yani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Cuma Namazının Kılınışı , Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, Hemen dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Hedef ederken Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil sünnetini kılmayadenilir Bu namaz benzer öğle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Cuma Namazı Resimli Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır Kasıt ederken Kasıt ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
858,467Konular
981,167Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt