Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazı Okunacak Sureler

Cuma Namazı Okunacak Sureler
0
167

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cuma Namazında Okunan Dualar

Cuma Namazında Okunacak Sureler

Cuma namazının birincil sünneti öğle namazının sünneti gibi kılınır Tüm rekatlarda Fâtiha ve zammı vakit okunur
Ilk oturuşta yalnızca Etteahiyyatü okunur
Son oturuşta ise Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur

Sonradan, cemâat ile iki rekat Cuma namazının farzı kılınır Bu namaz aynı sabah namazının farzı gibi kılınır
Sonradan, dört rek'at son sünneti kılınır Bu sünnet de birincil sünnet gibi kılınır

Cumâ namazından daha sonra şu duâyı okumak müstehabdır: Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ muîdü, yâ rahîmü, yâ vedûd Eğninî bihalâlike lahza harâmike ve bifadlike ammen sivâke

Cuma namazından daha sonra, yedi kez İhlâs ve Muavvizeteyn yani Felak ve Nas surelerini okuyanı Allahü teâlâ, bir hafta kazâdan, belâdan ve fena işlerden korur *

Similar threads

Cuma Namazında Okunan Dualar Cuma Namazının Kılınışı Cuma namazı cemaatle kılınmalıdır Öğle ezanı okunduktan sonra Cuma namazının 4 rekatlık birincil sünneti kılınır Başta Amaç ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmayabiçiminde niyet edilir Cuma namazının birincil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım Resimli Cuma Namazı Kılınışı Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınması gerekir Öğle ezanının ardından Cuma namazının 4 rekatlık ilk sünneti kılınır Ilk Olarak Gaye ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil sünnetini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
192
Cuma Namazı nasıl kılınır? Cuma Kılınışı Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Niyet ederken: Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmayadenilir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
186
Cuma Namazına Nasıl Maksat Edilir Cuma Namazı Nasıl Kılınır, Nasıl Kasıt Edilir Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır Cuma Namazına Şöyle Amaç Edilir Maksat ettim, Allah rızası için Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
211
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım Cuma Namazı; 4 Rekat Birincil Sünnet 2 Rekat Farz 4 Rekat Son Sünneti Son Öğle (Zühri Ahir) Namazı İki Rekat Vaktin Sünneti olmak üzere toplamda 16 Rekattan oluşmaktadır Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezânı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
858,512Konular
980,934Mesajlar
30,760Kullanıcılar
iemcimmSon üye
Üst Alt