Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazına Nasıl Niyet Edilir?

Cuma Namazına Nasıl Niyet Edilir?
0
229

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cuma Namazı tek Öğle zamanında kılınır tek başına kılınmaz cemaatle kılınna namazdırCuma namazı kılınmadan önce öğle namazının 4 rekat sünneti kılınır daha sonra Cuma Namazına maksat edilir

Cuma namazı niyeti şöyle edilir?

Maksat ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil sünnetini kılmaya diye niyet edilir

Cuma namazı Öğle namazının ilk sünneti gibi kılınırIlk rekatta önce Sübhaneke okunur Sonradan Euzü Besmele çekilirTüm rekatlarda Fâtiha ve zammı süre okunmalıdır Ilk oturuşta sadece Etteahiyyatü okunur Son oturuşta ise Etteahiyyatü, Allahumma Salli, Allahumme Barik, Rabbena duaları okunur

daha sonra câmi' içinde, ikinci ezân okunurSonra, İmam hutbe okumak için minbere çıkar Hutbe okunur

Hutbe okunup bittikten sonra müezzin kamet getirir Sonra, cemâ'at ile iki rek'at Cum'a namazının farzı kılınır Bu namaz benzer sabahtan namazının farzı gibi kılınır

Amaç ettim, Allah rızası için Cuma namazının farzını kılmaya, uydum hazır olan imama diye amaç edilir *

Similar threads

Cuma Namazına Nasıl Maksat Edilir Cuma Namazı Nasıl Kılınır, Nasıl Kasıt Edilir Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır Cuma Namazına Şöyle Amaç Edilir Maksat ettim, Allah rızası için Cuma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
185
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım, Cuma Namazı Nsıl Kılınır, Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Amaç ederken: Gaye ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
166
Cuma Namazı nasıl kılınır? Cuma Kılınışı Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezânı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Niyet ederken: Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmayadenilir Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
165
Cuma Namazı Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Özet Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır Gaye ederken Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının birincil sünnetini kılmaya denilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
188
Cuma Namazı Kılınışı Detaylı Anlatım Cuma Namazı Nasıl Kılınır Detaylı Anlatım Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Amaç Ederken Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
858,496Konular
981,836Mesajlar
29,884Kullanıcılar
ibobaba29Son üye
Üst Alt