nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Olmalıdır
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Yapılır
Niyet ettim cuma namazının birincil sünnetini kılmaya
Amaç ettim cuma namazının farzını kılmaya
Kasıt ettim cuma namazının son sünnetini kılmaya
Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki namaz daha vardır ama, bunlar Cuma ile ilgili değildir Kılınan bu namazın ismi, Zuhri ahirdir
Kasıt şöyle yapılır
Kasıt ettim vaktine yetişip de demin üzerimden sâkıt olmayan son öğle namazına
Bu namaz belki Cuma namazının sahih olmama durumu olursa, o günün öğle namazı yerine geçmesi için fakîhler kadar düşünülmüş bir tedbirdir Şayet Cuma namazı sahih olmuşsa, bu namaz kazaya kalmış bir öğle namazı yerine geçer Kaza borcu olmayan için ise, nafile namaz hükmünü alır Zaten Cumanın sünneti gibi kılınmasının efdal olması da bu sebebdendir Zuhri âhirden sonradan da, iki rek`beygir vaktin sünneti diye bir namaz kılınır Bu iki rek`at, sabah namazının kazâsı olarak da kılınabilir
Alıntı *
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Yapılır
Niyet ettim cuma namazının birincil sünnetini kılmaya
Amaç ettim cuma namazının farzını kılmaya
Kasıt ettim cuma namazının son sünnetini kılmaya
Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki namaz daha vardır ama, bunlar Cuma ile ilgili değildir Kılınan bu namazın ismi, Zuhri ahirdir
Kasıt şöyle yapılır
Kasıt ettim vaktine yetişip de demin üzerimden sâkıt olmayan son öğle namazına
Bu namaz belki Cuma namazının sahih olmama durumu olursa, o günün öğle namazı yerine geçmesi için fakîhler kadar düşünülmüş bir tedbirdir Şayet Cuma namazı sahih olmuşsa, bu namaz kazaya kalmış bir öğle namazı yerine geçer Kaza borcu olmayan için ise, nafile namaz hükmünü alır Zaten Cumanın sünneti gibi kılınmasının efdal olması da bu sebebdendir Zuhri âhirden sonradan da, iki rek`beygir vaktin sünneti diye bir namaz kılınır Bu iki rek`at, sabah namazının kazâsı olarak da kılınabilir
Alıntı *