Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazının Niyetleri

Cuma Namazının Niyetleri
0
140

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Olmalıdır

Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Yapılır

Niyet ettim cuma namazının birincil sünnetini kılmaya

Amaç ettim cuma namazının farzını kılmaya

Kasıt ettim cuma namazının son sünnetini kılmaya

Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki namaz daha vardır ama, bunlar Cuma ile ilgili değildir Kılınan bu namazın ismi, Zuhri ahirdir

Kasıt şöyle yapılır

Kasıt ettim vaktine yetişip de demin üzerimden sâkıt olmayan son öğle namazına

Bu namaz belki Cuma namazının sahih olmama durumu olursa, o günün öğle namazı yerine geçmesi için fakîhler kadar düşünülmüş bir tedbirdir Şayet Cuma namazı sahih olmuşsa, bu namaz kazaya kalmış bir öğle namazı yerine geçer Kaza borcu olmayan için ise, nafile namaz hükmünü alır Zaten Cumanın sünneti gibi kılınmasının efdal olması da bu sebebdendir Zuhri âhirden sonradan da, iki rek`beygir vaktin sünneti diye bir namaz kılınır Bu iki rek`at, sabah namazının kazâsı olarak da kılınabilir

Alıntı *

Similar threads

Cuma Namazı Nasıl Kılınır Özet Olarak Cuma Namazı kimsesiz kılınmazCuma Namazı Öğle zamanında cemaatle birlikte kılınmalıdır Öğle ezanı okununca, önce dört rek ’at Cum ’a namazının birincil sünneti kılınır Gaye ederken:Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini kılmaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Olmalıdır Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Yapılır Niyet ettim cuma namazının ilk sunnetini kılmaya Niyet ettim cuma namazının farzını kılmaya Niyet ettim cuma namazının son sunnetini kılmaya Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
254
Cuma Namazı Resimli Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Cuma Namazı tek başına kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının ilk sünneti kılınır Kasıt ederken Kasıt ettim, Allah rızası için Cuma Namazının ilk sünnetini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Cuma Namazı Kılınışı Detaylı Anlatım Cuma Namazı Nasıl Kılınır Detaylı Anlatım Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle zamanında cemaatle kılınır Öğle ezanı okununca, önce dört rek'at Cum'a namazının birincil sünneti kılınır Amaç Ederken Niyet ettim, Allah rızası için Cuma Namazının...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Anlatım Cuma Namazı; 4 Rekat Birincil Sünnet 2 Rekat Farz 4 Rekat Son Sünneti Son Öğle (Zühri Ahir) Namazı İki Rekat Vaktin Sünneti olmak üzere toplamda 16 Rekattan oluşmaktadır Cuma Namazı kimsesiz kılınmaz Öğle vaktinde cemaatle kılınır Öğle ezânı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt