Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cuma Namazının Niyetleri

Cuma Namazının Niyetleri
0
254

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Olmalıdır

Cuma Namazının Niyetleri Nasıl Yapılır

Niyet ettim cuma namazının ilk sunnetini kılmaya

Niyet ettim cuma namazının farzını kılmaya

Niyet ettim cuma namazının son sunnetini kılmaya

Bundan sonra biri 4, diğeri 2 rek`at olarak kılınan iki namaz daha vardır ki, bunlar Cuma ile ilgili değildir Kılınan bu namazın ismi, Zuhri ahirdir

Niyet şoyle yapılır

Niyet ettim vaktine yetişip de henuz uzerimden sakıt olmayan son oğle namazına

Bu namaz şayet Cuma namazının sahih olmama durumu olursa, o gunun oğle namazı yerine gecmesi icin fakihler tarafından duşunulmuş bir tedbirdir Şayet Cuma namazı sahih olmuşsa, bu namaz kazaya kalmış bir oğle namazı yerine gecer Kaza borcu olmayan icin ise, nafile namaz hukmunu alır Zaten Cumanın sunneti gibi kılınmasının efdal olması da bu sebebdendir Zuhri ahirden sonra da, iki rek`at vaktin sunneti diye bir namaz kılınır Bu iki rek`at, sabah namazının kazası olarak da kılınabilir

Alıntı

Similar threads

Cuma Namazının Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Cuma namazının kılınışı Oğle ezanı okununca, once dort rek'at Cum'a namazının ilk sunneti kılınır Niyet ederken: Niyet ettim, Allah rızası icin Cuma Namazının ilk sunnetini kılmayadenilir Bu namaz aynı oğle namazının sunneti gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
252
Cuma Namazı Resimli Kılınışı Cuma Namazı Nasıl Kılınır Resimli Cuma Namazı tek başına kılınmaz Oğle vaktinde cemaatle kılınır Oğle ezanı okununca, once dort rek'at Cum'a namazının ilk sunneti kılınır imagescumanamazininresimlikilinisi5ad24131590e1 Niyet ederken Niyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
249
Cuma Namazının Kılınışı , Cuma Namazı tek başına kılınmaz Oğle vaktinde cemaatle kılınır Oğle ezanı okununca, Hemen dort rek'at Cum'a namazının ilk sunneti kılınır Niyet ederken Niyet ettim, Allah rızası icin Cuma Namazının ilk sunnetini kılmayadenilir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
258
Cuma Namazında Okunan Dualar Cuma Namazının Kılınışı Cuma namazı cemaatle kılınmalıdır Oğle ezanı okunduktan sonra Cuma namazının 4 rekatlık ilk sunneti kılınır Oncelikle Niyet ettim, Allah rızası icin Cuma Namazının ilk sunnetini kılmayaşeklinde niyet edilir Cuma namazının ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
291
Cuma Namazı Kac Rekattır Cuma Namazı Kılınışı Cuma gunu 16 rekattırBunun iki rekatını kılmak farzdır Bunlar sırası ile şoyledir: 1 Once, Cumanın dort rekatlık ilk sunneti kılınır Bu sunnet, oğle namazının ilk sunneti gibi kılınır Sonra, cami icinde ikinci ezan ve hutbe okunur Hutbe...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
858,496Konular
981,797Mesajlar
29,863Kullanıcılar
AksnjsjdSon üye
Üst Alt