Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cumayeri İlçesi Bilgileri-Tanıtımı

Cumayeri İlçesi Bilgileri-Tanıtımı
0
49

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Cumayeri İlçesi BilgileriTanıtımı Cumayeri 1987 yılında Gümüşova beldesiyle birlikte birleşerek Cumaova adı aşağı ilçe olmuştur Cumayeri, 1993 tarihinde Gümüşova’dan ayrılmış ve müstakil bir ilçe olmuştur Cumayeri, Aralık 1999’da Düzce’nin il olmasıyla birlikte Düzce’ye bağlanmıştır Konumu Düzce’nin kuzeybatısında bulunan Cumayeri ilçesi batıda Sakarya ili, Kuzeyde Akçakoca ilçesi, doğuda Çilimli ilçesi ve güneyde Gümüşova ilçesiyle komşudur Nüfus 1997 Genel Nüfus Sayımına kadar ilçenin nüfusu 11501’dir İlçe Merkezinin nüfusu 6719, köy nüfusu ise 4982’dir Coğrafi Inşa Cumayeri’nin yüzölçümü 10011 hektardır İlçe Batı Karadeniz dağlarının sahile paralel olarak uzanan şeridin hududunu teşkil etmektedir İlçe topraklarının 5619 hektarı fındık bahçeleri, 214 hektarı tarla arazisi, 163 hektarı mera arazisi, 3520’si ormanlık saha ve 200’üde başka arazileri teşkil eder Buna tarafından %55’i meyvelik saha, %3’ü tarla arazisi, %3’ü otlak, %34’ü ağaçlık, %2’si diğer ve %3’ü elverişsiz arazidir Ekonomi İlçe ekonomisi büyük ölçüde tarıma dayalıdır Arazi yapısının genel olarak yatkın oluşu nedeniyle ilçe genelinde fındık üretimi yoğunluktadır İlçede yıllık fındık üretimi sıradan 85000 tondur Bunun yanına nispeten düz olan arazide darı, tütün, buğday ve şekerpancarı üretimi yapılmaktadırİlçede hayvancılık da manâlı bir yere sahip olmakla birlikte istenilen düzeye ulaşamamıştır Cumayeri’nde 3351 adet sığır, 395 adet koyun, 8520 adet kümes hayvanı, 260 adet de arı kovanı bulunmaktadır Cuma günleri ilçede büyük bir pazar kurulur İlçe çevresinden gelen insanlarla Cuma günleri büyük kasaba en hareketli günün yaşar Eğitim Cumayeri’nde 1 adet Fazla Programlı Lise, 24 adet de ilköğretim okulu bulunmaktadır Bu ilköğretim okullarından bazılarında taşımalı eğitim uygulanmaktadır Sağlık Durumu İlçe Merkezinde 1 adet Afiyet Ocağı bulunmaktadır Bu sağlık durumu ocağı 20 köye hizmet vermektedir Merkez Afiyet Ocağı’na bağlık Akpınar, Dokuzdeğirmen, Iğdır ve Ordulukaradere köylerinde de birer Sıhhat Evi bulunmaktadır Idari Inşa Cumayeri’ne yan 5 mahalle ve 20 köy vardır Cumayeri’nin Köyleri: Akpınar Harmankaya Subaşı Avlıyan id Iğdır Taşlık Büyükmelen Kızılüzüm Üvezbeli Çamlıpınar Mısırlık Yenitepe Dokutdeğirmen Ordulukaradere Yeşiltepe Esentepe Ören Yukarıavlıyan Hamascık Sırtpınar  

858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt