iltasyazilim
FD Üye
Cümbür Cemaat Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket ince bulgur
*10 tane patates
*2 kaşık domates ,2 kaşık biber salçası
*2 su bardağı sıvı yağ
*5 büyük baş kuru soğan
*5 10 adet taze soğan
*1 demet iri maydanoz
*2 demet marul
*Tuz, pul biber ,kimyon
*4 adet limon
Cümbür Cemaat Tarifi Yapılışı Mrb arkadaşlar kardeşler Bugün bolca patlayana kadar yediğim yedikce yemek istediğiniz bir kısır tarifim; Öncelikle 10 adet patateslerimizi suyla bir tencerede haşlayalım 15 dk Sonra bir paket bulgurumuzu bir kaba yaklaşık 6 7 su bardağı sıcak suyla ağzı kapalı kapta demlendirelim Sonra kuru soğanımızı küçük küçük doğrayıp iki su bardağı sıvı yağ ile tavada kavuralım ardından salçayı ekleyelim 10 dk kavuralım Taze soğanlarımızı ,maydanozumuzu ,marulumuzu doğrayalım Yanlız marulun hepsini değil kısırın içine ilave edecek kadar doğrayalım Haşlanan patateslerimizi kabuklarını soyalım rendeleyelim dinlenen bulgurun içine ilave edelim kavrulan salçalı soğanı ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim Elleriniz yanmasın diye arkadaşlar *O güzel ellerinizin lezzeti içine geçeceği için Sonra bi tur karıştıralım Biraz soğuduktan sonra taze soğanı, marulu ,maydanozu ilave edelim tuzunu ,pulbiberini, kimyonu isteğe göre limon suyunu ilave edelim ve hepsini karıştıralım Tabaklara paylaştıralım sonrada oturup patlayana kadar yiyin afiyet olsun Rabbime bin şükür bol bol veriyor bol bol yiyoruz Rabbim olmayanlara zor durumdakilere de çaresizlere kimsesizlere öksüzlere yetimlere de bu güzel nimetlerinden nasip et Ya Rabbim
*1 paket ince bulgur
*10 tane patates
*2 kaşık domates ,2 kaşık biber salçası
*2 su bardağı sıvı yağ
*5 büyük baş kuru soğan
*5 10 adet taze soğan
*1 demet iri maydanoz
*2 demet marul
*Tuz, pul biber ,kimyon
*4 adet limon
Cümbür Cemaat Tarifi Yapılışı Mrb arkadaşlar kardeşler Bugün bolca patlayana kadar yediğim yedikce yemek istediğiniz bir kısır tarifim; Öncelikle 10 adet patateslerimizi suyla bir tencerede haşlayalım 15 dk Sonra bir paket bulgurumuzu bir kaba yaklaşık 6 7 su bardağı sıcak suyla ağzı kapalı kapta demlendirelim Sonra kuru soğanımızı küçük küçük doğrayıp iki su bardağı sıvı yağ ile tavada kavuralım ardından salçayı ekleyelim 10 dk kavuralım Taze soğanlarımızı ,maydanozumuzu ,marulumuzu doğrayalım Yanlız marulun hepsini değil kısırın içine ilave edecek kadar doğrayalım Haşlanan patateslerimizi kabuklarını soyalım rendeleyelim dinlenen bulgurun içine ilave edelim kavrulan salçalı soğanı ilave edelim ve biraz soğumasını bekleyelim Elleriniz yanmasın diye arkadaşlar *O güzel ellerinizin lezzeti içine geçeceği için Sonra bi tur karıştıralım Biraz soğuduktan sonra taze soğanı, marulu ,maydanozu ilave edelim tuzunu ,pulbiberini, kimyonu isteğe göre limon suyunu ilave edelim ve hepsini karıştıralım Tabaklara paylaştıralım sonrada oturup patlayana kadar yiyin afiyet olsun Rabbime bin şükür bol bol veriyor bol bol yiyoruz Rabbim olmayanlara zor durumdakilere de çaresizlere kimsesizlere öksüzlere yetimlere de bu güzel nimetlerinden nasip et Ya Rabbim