Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ErmenistanTürkiye maçını izlemek için Erivan'a gidiyor Cumhurbaşkanı Gül, bir süredir tartışılan Ermenistan ziyareti konusunda kararını dün akşam açıkladı Gül, 6 Eylül'de ulusal maçı izlemek üzere Erivan'a gidecek Gül'ün Bu maç manâlı fırsatdiyen cevap mesajını özel vekil Çeviköz iletti Sarkisyan'ın cevabı ise Bu ziyaret aramızdaki ilişkileri için bir taliholdu 1549054880 1549054880 cumhurbaskaniabdullahgulermenistanturkiyemaciniizlemekicinerivanagidiyor5c54b3a54df97cumhurbaskaniabdullahgulermenistanturkiyemaciniizlemekicinerivanagidiyor5c54b3a54df97 http:imgsabahcomtri3spgif Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye tarihinde bir ilke imza atarak Ermenistan'a gidiyor Gül, kendisini 6 Eylül'de ErmenistanTürkiye maçını izlemeye ziyafet eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'a yanıtını özel temsilcisi yoluyla iletti Gül'ün Bu maç manâlı bir fırsatmesajını ileten Müsteşar Yardımcısı Ünal Çeviköz, Sarkisyan'ın bu fırsatın kaçırılmamasından memnun etme duyuyorummesajıyla Ankara'ya döndü Ve Çankaya Köşkü Erivan'a gidileceğini resmen duyurdu Erivan'da oynanacak olan Türkiye Ermenistan Dünya Kupası Grup Elemesi futbol karşılaşmasını izlemek üzere 6 Eylül'de Erivan'a gidecek Gül'ün özel temsilcisi sıfatıyla dün 9 saatliğine Erivan'a giden Çeviköz, Sarkisyan'a Gül'ün sözlü mesajını iletti: Ermenistan ve Türkiye takımlarının oluşturacağı maç, sportif bir karşılaşmanın ötesinde, bize önemli fırsatlar sunmaktadır Bilhassa Kafkasya'da halklarımızı endişeye sevkeden gelişmelerin yaşandığı dönemde bu imkanın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum sırası gelmişken yapacağım ziyaretin bölgede yeni bir arkadaşlık ikliminin oluşmasına katkıda bulunabileceği düşünüyorum Maç için yaptığınız daveti kabul ediyorum Bu maç ortak tarihi paylaşmış olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına da vesile teşkil edecektirSARKİSYAN: BU BİR OLANAK Sarkisyan ise Çeviköz'ün ziyaretinden memnun etme duyduğunu belirterek, şunları söyledi: Ben de bu maçın bizlere yeni bir olanak yarattığını düşünüyorum Bu ziyaret aramızdaki ilişkileri geliştirmek, manzara alışverişinde bulunmak için bir talih Bu fırsatın kaçırılmamış olmasından tatmin duyuyorum Sayın Gül'ün ziyaretiyle ilgili gerekli her türlü önlem alınacaktır Kendisini ağırlamaktan sevinç duyacağımSarkisyan, Türkiye'nin Kafkasya Kararlılık ve İşbirliği Platformu önerisine de olumlu yanıt verdi ve Türk başbakanının bu insiyatifi komplike, manâlı bir devir Ermenistan tekrar tekrar bölgede güven, istikrar, emniyet ve işbirliğinin geliştirilmesini desteklemiştirdedi ABD MEMNUN ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa Bürosu Sözcüsü Mark Toner ise yaptığı açıklamada gelişmeyi gönül rahatlığıyla karşıladıklarınısöyledi Her iki Cumhurbaşkanının barıştırma ve refahı güçlendirmeye yönelik adımlar atma cesaretini tebrik ediyoruzdiyen Toner, Bu tarihi buluşmanın, TürkiyeErmenistan ilişkilerinin normalleştirilmesine içten bir ivme oluşturmasını umarızdiye konuştu sabahcom