Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde konuşuyor: PR yapmıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde konuşuyor: PR yapmıyoruz

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
Erdogan%2DIBB%2DBaskani%2DDiyarbakir%2Dda%2Dkimlerle%2Dneyi%2Dkonusuyor%2D224537%2Ejpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kabul Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Barış Pınarı Harekatının cereyan ettiği bu türlü bir periyotta sizleri cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yıl dönümünde en kalbi hislerle selamlıyorum.

Cumhurbaşkanlığı külliyesine bu gazi yere güzel geldiniz.

Sizlerle birlikte yurtiçinde ve yurtdışında yaşayan tüm vatandaşlarımın cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.

Vilayetlerimizde ve yurtdışı temsilciliklerimizde sevincimize ortak olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşları ve yeni ülkemizin kurulmasını sağlayan tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor!" şiirini okudu.)

Bugün de ülkesi, bayrağı, kutsalları kelam konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürümek isteyen 82 milyon var. Bu millet bu kararlılığı 15 Temmuz başta olmak üzere her daim gösterdi. Terör örgütleri gerisindeki takviyelere karşın başarılı olamıyorsa milletimizin bu duruşu sayesinde.

Son periyotta yürüttüğümüz harekatlar da bu iradenin bir modülüdür. Türkiye ulusal güvenliği ve tarihi sorumlulukları kelam konusu olduğunda kimseye bakmadan ve kimseden icazet almadan yalnızca kendi kararı ve imkanlarıyla istediğini yapabileceğini göstermiştir.

Tüm dünyada terör örgütleri karşısında sergilenen ikircikli, hatta iki yüzlü hali da tüm açıklığıyla ifşa etmiştir.

Barış Planı Harekatı için bizi arayan hiçbir ülke şehit olan ve yaralanan asker ve vatandaşlarımız için bizi aramadılar. Bizi arayanlar yalnızca teröristleri korumak, kurtarmak ve savunmak için nefes tüketti.

Türkiye dışında her kim Suriye halkının canını düşünüyorsa açık söylüyorum palavra konuşuyordu.

Bizden öbür herkesin hedefinin petrol kaynaklarını denetim etmek olduğu son iki haftada ortaya koydu. 

Suriye'ye baktığında petrol ve ya güç fırsatı değil de yalnızca can, kardeş gören tek ülke Türkiye'dir.

Biz insan olmanın, Müslüman olmanın gereği olarak bu duruşumu sürdürecek, gerekirse bedel ödeyeceğiz. Lakin çocuklarımızın ecdatlarından utanacak bir yanlışa düşmeyeceğiz. Zira ecdatlarımız kıyısında köşesinde soykırım olmayan, adaleti toplumun temeline yerleştiren tertemiz bir tarih bıraktı. Ki bizim kadar soykırıma uğramış öbür bir millet yoktur.

Sömürgemiz, yakın tarihe kadar altyapımız olmadığı halde başımız dik yaşadık bu topraklarda. Zira biz rol yapmıyoruz, PR yapmıyoruz, illüzyon yapmıyoruz. Bizim ideolojimizde "insani yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı vardır. Biz bu nedenle bugüne dek daima insan dedik.

Türkiye'nin gücü ve bekası kelam konusu olduğunda birlik ve kardeşlik içinde hareket edebilme kabiliyetinden geliyor. Bu nedenle gayelerine ulaşamayanlar her fırsatta milletimizin birliğini beraberliğini gaye alıyor. Barış Pınarı Harekatı bir sefer daha gösterdi ki milletimizin birliğini yok etme uğraşı beyhudedir. Malazgirt'ten İstiklal Harbi'ne uzanan ve günümüze gelen kadim tarihi yürüyüşümüzde bu gerçek hiçbir vakit değişmedi. Biz her fırsatta ne diyoruz: "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet".

Milletimizin bu hasretini daima söz ediyoruz. Ve her periyotta olduğu üzere kimi gafletten kimi şuurlu bir halde ülkesinin karşısında olanlar vardır. Ancak hamdolsun ki bunların sayısı çok değil. Bir olmaya, canlı olmaya, kardeş olmaya, Türkiye olmaya devam ettiğimiz sürece bizi kimse yenemez.

Son devir yaşadığımız birtakım problemler 2023 amaçlarımızın gerçekleşmesini ötelemiş olabilir, fakat bu maksatlara ulaşmakta kararlıyız. Hem vatandaşlarımız hem de yüzünü bize yöneltmiş herkes için buna mecburuz. Bu millet dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olmayı hak ediyor, bu millet inançlı yaşamayı hak ediyor.Bu biçimde 2053 ve 2071 vizyonlarını da hayata geçirme imkanına sahip olacağız.

Bölgemizdeki tüm devlet ve toplumlara davette bulunmak istiyorum. Gelin bu kutlu yürüyüşe katılın. Biz güvenliğimizi de refahımızı da dostlarımızla paylaşmaktan memnuniyet duyarız. 

Gittiğimiz her yere arbede değil, sevgi götürme uğraşıdır. Bu sebeple gözümüz toprağın altındaki ya da üstündeki zenginliklere değil yalnızca insanların gönlüne yöneliyoruz. Yunus Emre'nin dediği üzere "Ben gelmedim hengame için, Benim işim sevi için. Rabbim meskeni gönüllerdir gönüller yapmaya geldim". Bu anlayışla dünyanın her yanında edindiğimiz milyonlarca dostluğumuz en büyük kararlılığımızdır.

Cumhuriyetimizin 50. ve 75. yıl dönümleri coşkuyla kutlandı. Bu sene 19 Mayıs'la birlikte İstiklal Marşı'nın 100. yılına dönüşünü kutlamaya başladık. Seneye TBMM'nin 100. yılını kutlayacağız. Sonraki sene 29 Ekim'in 100. yılını kutlayacağız.

Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışı için Cumhuriyetimize armağan olmak üzere bir Mimar Sinan operası hazırlıyoruz. Bunu Mimar Sinan Üniversitesi'nden Hasan Uçarsu gerçekleştirecek. Böylelikle Türkiye'nin kendi öyküsünü kendi sanatkarlarıyla anlatabileceğini tekrar göstereceğiz.

Sıra Cumhuriyetimizin güvenliği için canları değerine misyon yapanlarla coşkumuzu paylaşmaya geldi.

Batı bu denizlerde dolaşan gemilerimizden çok rahatsız oluyor, bu nedenle "çekilin" diyor. Bu topraklarda, denizlerde haklarımız var. Hakkımız olmayan yerde işimiz yok. 

F16 poltumuzu Diyarbakır'dan dinledik, her şeye hazır konumdalar. Bilhassa bütün teröristlerin inlerine giriyorlar ve girmeye devam edecekler. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Rasulayn'daki komutanımıza da teşekkür ediyoruz. Ankara'dan Ulusal Savunma Bakanı'mız, Genelkurmay Liderimiz ve tüm milletimiz size sevgi ve hürmetlerini gönderiyor. Şu ana kadar harekatımızı muvaffakiyetle sürdürdünüz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Detaylar geliyor...