Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin'e dedim ki 'Önlerini açın, Türkiye'ye gelsinler'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin'e dedim ki 'Önlerini açın, Türkiye'ye gelsinler'
0
49

dagcı

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
71
Erdogan%2Ddan%2Dkoronavirus%2Duyarisi%2DHer%2Dseyi%2Dserbest%2Dbiraktik%2Ddiye%2Dbu%2Dis%2Dbitti%2Danlamina%2Dgelmez%2D236426%2D20200608230145%2Epng

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Haber ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplıyor. Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüsle çabasını anlatırken yeni yapılan tesisler hakkında bilgi verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Gerçekten koronavirüs musibeti, sahiden yalnızca Türkiye'yi değil, tüm dünyayı etkiledi. Dünya ülkeleri ortasında getirdiği ziyanlar var. Öbür ABD, Çin, Rusya olmak üzere önemli ziyanlar gördüler. ABD'de 45 milyon işsizden bahsediliyor. Türkiye'de hamdolsun birinci çeyrekte dünyada 1 numarayız. Büyümede 4.5 üzere bir oranı yakaladık. Terörle çabayı de kesmedik, motamot devam ediyoruz. Sıhhatte ise 102 ülkeye tıbbi yardımlar gönderdik. Başakşehir Çam ve Sakura kent hastaneleri olmak üzere Türkiye'nin en büyük hastanesi oldu. Bu hastaneyi yap-işlet-devretle bitirdik. İçindeki tüm donanımıyla son teknolojiyi bu hastanede görebilirsiniz.

- Refakatçilerin geldiği vakit rahatlıkla istirahat edebileceği alanlara kadar çok çok hoş. Kimi eksikler var. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu hastanemizi çok farklı bir hale getirdik. Sıhhat Bakanlığımızda buradaki tabip, hemşire üzere takımla donanım altına aldı.

- Sıhhat turizmine de girelim dedik. Bizim Yeşilköy'de havalimanımız var. Buranın bir kısmını de 2acil durum hastanesi' yapalım dedik. 45 günde biz burayı 1008 oda hastane olarak yapalım dedik. Yüklenici firma kelamı verdi ve '2 hastaneden birinin ben yapacağım' dedi.

'Yaptığımız son açılışlarla 11 kent hastanemiz oldu'

- 1008 odalı acil durum hastanesini, Pakize Öz olarak yaptık. Burada da en ileri teknolojiyi sıhhatte kullandık. Burada 16'şar ameliyathane var. İstenildiğinde bu odalar ağır bakıma dönüştürülebiliyor.

- Bu kent hastanelerimizi genişleterek devam ettiriyoruz. Yaptığımız son açılışlarla 11 kent hastanemiz oldu.

- Sancaktepe, uçak iniyor 5 dakika. Tedavisi bitti, ayrılacak. Tıpkı biçim ailesiyle uçak ambulansıyla geldiyse ayrılabiliyor. Bu bizim sıhhat turizmini tetikleyecek. Sıhhat turizmiyle mevsimlik turizmdeki açığı da kapayacağız. Mesela bize yurt dışından hastalar gelmeye başladı. Sıhhat turizmiyle mevsimlik personel açığını da kapayacağız.

- Belediye, malum şu andaki zihniyete kaptırılınca 'Biz bu yolu yapamayız’ dediler. Çabucak bakanımızla konuştum. Yol çabucak yapıldı. Oraya metro da yapılacak. Ulaştırma Bakanlığımız ilgileniyor. İstanbul'a bu yakışır. İstanbul için bu gerekiyor.

'Aman ne olur bu üç kavrama çok dikkat edin'

- Artık ben buradan milletime sesleniyorum. Bilhassa üç kavram burada değer arz ediyor. Maske uzaklık paklık. Aman ne olur bu üç kavrama çok dikkat edin.

- Bir kez maske ihmal etmeyin. Hele hele kapalı yerde muhakkak takın. 1.5 metre arayı koruyalım.

- Elimizi bir yere sürdük muhakkak yıkayalım. Yapalım ki başımıza iş almayalım. Şayet buradaki önlemlerimiz ele alınırsa ben inanıyorum ki çok kısa vakitte 65 yaş üstü ağabeylerim kardeşlerim bu işten ziyan görmeyecektir.

- Gençlerimiz de, 'Ben gencim bana bir şey olmaz' demesin. Maalesef bu hafta sonu, piknik alanlarında, yol kenarlarında, askere gidenlerin yaptıkları işler hakikat değil. Sonra bu işi telafi edemezsin.

'Gelişmeler bu noktada kötü değil'

- Her şeyi özgür bıraktık diye bu iş bitti manasına gelmez. Bugünün sayılarını da buraya gelirken aldım. Baktığımız vakit hadise düştü. Vefat 18'e kadar inmişti. Bu kere 19, üzücü sayılmaz. Ağır bakım 625, biz bu sayısı görmek istemiyoruz. Entübe hasta sayısının da aşağı düşmesini istiyoruz. Güzelleşen hasta sayısı hoş. Test sayılarımız düzgün durumda. Gelişmeler bu noktada kötü değil.

- Cemil Taşçıoğlu benim hemşehrim, babalarımız baba dostu. Tabi ben bunu sonradan öğrendim.

- Yıl sonuna kadar 5 tane daha kent hastanesi yapacağız. Amacımız 30 büyükşehirin 30'una da kent hastanesi yapmak.

- Türkiye'yi en çağdaş ve nitelikli sıhhat hizmeti imkanlarına sahip ülke haline getireceğiz.

- Sayın Putin'le bir görüşme yaptım. Putin'e dedim ki, 'Vatandaşlarınız artık Türkiye'yi özlediler, gelmek istiyorlar. Önlerini açın, onlar Türkiye'ye gelsin.' Dün haber geldi Türkiye'yi gidilebilecek destinasyonlar ortasına koymuşlar.

- Haksız fiyat artışı yapanlara yasal süreç başlatılıyor. Kamu bankaları finansal imkanlarını haksız fiyat artışı yapan bu firmalara sunmayacak. Fırsatçılık yapılmasına müsaade vermeyeceğiz.

Trump ile görüşme

- Birinci derecede Libya konusu kıymet arz ediyordu. Libya'daki gelişmeleri ve bizim Libya'da şu anda başarılı bir durumda olduğumuzu tespit etti, teyit etti.

- Yaptığımız görüşmeden sonra Amerika-Türkiye ortasında süreçle ilgili yeni bir devir başlayabilir.

- Libya'da maksat Sirte'nin etrafını büsbütün alarak Sirte'yi denetim etmek. Şu anda onlar kaçıyor, Serrac ve grubu kovalıyor. Hafter darbeci, onun bütün gücü Rusya'dan geliyor.

- Diyorlar ki 'Ayasofya'yı mescide çevirmeyin', Türkiye'yi siz mi yönetim ediyorsunuz biz mi yönetim ediyoruz? Yunanistan boş durmuyor kuru sıkı atıyor. Türkiye'ye bu cins laf atılır mı? Biraz kendine çekidüzen ver haddini bil. Sen şayet haddini bilmezsen Türkiye'nin yapacağı şey muhakkaktır.