Beştepe'deki ödül merasiminde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sosyal medya denen mecralarda kullanılan lisan, Türkçe'miz için tam bir felaket habercisidir.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Konferans Salonu'nda Yunus Emre Yılı Görsel ve İşitsel Medyada Yanlışsız Türkçe Kullanımı Ödül Merasimi'ne katıldı.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ise şöyle:
- 'Geçtiğimiz seneyi Yunus Emre ve Türk Lisanı yılı olarak ilan etmiştik. Bu kapsamda medyada Türkçe'nin hakikat kullanımı teşvik etmek için sizlerle birlikte olmaktan memnunluk duyuyorum. Bugün burada bizi bir ortaya getiren kelamlarından diğer silahı olmayan, asıları aşıp gelen Yunus Emre'nin kahramanlığıdır.
Terör yalnızca insanların canına kast etmek ile olmaz. Milletin lisanını edebiyatını bozmak da bir çeşit terördür. Türkiye maalesef her iki teröre de maruz kalmıştır.
Lisanını yaşatamayan bir milletin benliğini kaybederek yok olması kaçınılmazdır. Bunun için daima evvel lisan diliyoruz. Türkçe'yi yaşatmadan geleceğe inançlı bakamayız.
Medya lisanımızın korunmasının da ana mecrasıdır. Medyada yanlışsız Türkçe kullanımı ile hassasiyeti çok yerinde görüyor ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.
Hiç elbet kendi lisanımız, Türkçemiz bir öbür hoştur. Zira Türkçe bizim anadilimizdir, cet mirasımızdır, istikbal teminatımızdır. Türkçe’nin her bir sözü, bizim için değer biçilmez bir mücevher üzeredir.
Türkçe kıyıda köşede kalmış bir lisan de değildir. Geniş bir coğrafyada en çok kullanılan lisan Türkçedir. Ebedi vatanımız Anadolu'da milletimizin hafızasında silinmez izler bırakan Yunus Emre, Türkçemizin bayrak isimlerinden biri olmuştur.
Yunus Emre'nin sevgi ve barış lisanını dünyanın dört bir yanına taşıyan herkese bilhassa teşekkürlerimi sunuyorum.'