Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının akabinde açıklamalarda bulunuyor.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu formda:
- Ramazanın sonunda ikili bayram yapmayı niyaz ediyoruz. Koronavirüsle uğraşın somut sonuçlarını almaya başladık.
- Yeni hasta ve vefat sayımız azalıyor. Uygunlaşan hasta sayısının yeni hasta sayısını geçmesi kıymetli bir kırılma noktasıdır.
- Türkiye mevt oranı bakımından da Avrupa'daki en yeterli ülke pozisyonundadır. Yalnızca ülkemizdeki vatandaşlarımızın sıhhatini korumakla yetinmedik. Dünyanın her yerindeki kardeşlerimize de sahip çıktık.
- Yurt dışında yaşayıp da ağır hastalık geçiren ve bulundukları yerlerde tedavileri yapılamayan vatandaşlarımızı da sahipsiz bırakmadık. Son olarak Emrullah Gülüşken isimli vatandaşımızı kızının davetine uyarak ülkemize getirdik. Şu anda Ankara Kent Hastanesi'nde tedavisi yapılıyor. Bu kardeşimizi inşallah sağlıklı bir halde meskenine göndereceğiz.
- Hiçbir hastamız hastane kapısından geri çevrilmedi, sahipsiz bırakılmadı.
- 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik, artık de 59 ülkeden 25 bin vatandaşımızı daha getiriyoruz.
- Sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum.
- Sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için sizlere şahsım ismine teşekkür ediyorum. Kabinemiz bu fedakarlığı hiçbir vakit unutmayacak. Ülkemizdeki bu hoş gidişi devam ettirmek için hafta sonu sokağa çıkma sonlandırmasını bayram sonrasına kadar sürdürmeyi planlıyoruz. Bu hafta sonu da üç gün müddetle, 1 Mayıs sebebiyle sokağa çıkma sonlandırması uygulayacağız. Cuma günü marketler 9:00 -14:00 ortası açık olacak. Türkiye için tünelin ucundaki ışık gözükmüştür.
- Hayatı olağana döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırlıyoruz.
- Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim müddetleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan'da dolan tarihini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz.
- Ramazan bayramı sonuna kadar haftasonları sokağa çıkma kısıtlamaları sürecek.
- Biz Bize Yeteriz Kampanyası için 1 milyar 850 milyon lira meblağ toplanmıştır.
- Kriz sonrası yine yapılanacak dünyada ülkemizin 2023 amaçlarının ötesinde bir pozisyona ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.
- Herhangi bir ön koşul aramaksızın başvuran ve gereksinim sahibi olduğu tespit edilenlere biner lira yardım yapacağımız dayanak paketini devreye aldık.
- İrtibat liderimizin vazifesi gereği istediği yerde ikamet etmeye hakkı var. Hukuken konutunu kendi yeri içinde büyütme talihi olmasına karşın bunu yapmamıştır. Mezberelik bir alanı ise Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralayarak bakımını üstlenmiştir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.