Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: 'Müttefik Yerine Terör Örgütlerini Tercih Etmek Tarihi Hata'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: 'Müttefik Yerine Terör Örgütlerini Tercih Etmek Tarihi Hata'
0
63

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-83ef52d4cd2e070c9aadf81a71ae382e850c31eb.jpg

Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Tepesi'nde ABD Lider Joe Biden ile yaptığı görüşmenin içeriğine de değindi. Erdoğan, Biden'a ''Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile hareket edeceksiniz?'' diye sorduğunu lakin yanıt alamadığını söyledi. Cumhurbaşkanı ''Terörün maksadı olan bir müttefikin yanında durmak yerine, o müttefikin uğraş ettiği terör örgütlerini tercih etmek tarihi bir hatadır'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinin sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

NTV'nin haberine nazaran, ''Libya’da birlikte dostum Aliyev ile bu mevzuda bir kadro yeni adımlar atabiliriz'' diyen Erdoğan, ''Azerbaycan ve Türkiye’nin de birikimleri var. Ben teklifi yaptım kendisi de mutlu olacağını söyledi. Rafinaj konusunda da birebir adımlar atılabilir'' diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan kelamlarına şöyle devam etti:

''Zengezur Geçidi ile ilgili hususlarla ilgili Rusya tarafından bu işin zorla geciktirilmesi çabası olduğuna ihtimal vermiyorum .Rusya bu hususta daha da yardımcı olma niyetinde. Yakın vakitte Sayın Putin’i de ikili bir görüşme yapacağız. 5 yıllık muahede çerçevesinde bu ortak adımları atalım istiyoruz. Öteki yandan 6’lı platform var.
Türkiye İran Azerbaycan ve istiyoruz ki Gürcistan ve Ermenistan’da altılı platforma katılsın şimdi Gürcistan ve Ermenistan sıcak sinyaller vermediler ancak Rusya Mutabakat istiyor.

Ermenistan Gürcistan tarafı da katılırsa bölge çok çabuk sükunete kavuşur. Gürcistan liderine Türkiye ziyaretinde izah ettim çalışalım dedim bu platforma bu ülkelerin de katılması Bölgede barışın tesisi için tesirli olur. Zengizor koridoru ermenistan ve Azerbaycan’a büyük avantaj sağlayacak Rusya’da sıcak bakıyor zira bu değerli bir sınır tarım koridoru olarak tüm bölge nefes aldıracak diye düşünüyoruz.''

'Suriye'nin kuzeyinde kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz'

Erdoğan, Azerbaycan ile yapılan Şuşa Beyannamesi'nin sonların korunmasını içerdiğini lakin daha sonra genişletilebileceğini belirtti. Rusya Devlet Lideri Putin ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in görüşmesinin de bu işi farklı bir yere götürebileceğini söyledi.

''ABD hala Afrin’deki hastane bombalanmasının gerisinde YPG olduğunu söyleyemedi'' diyen Cumnurbaşkanı Erdoğan, ''Çünkü terör örgütünün gerisinde kendileri var. Ne Anthony Blinken (ABD Dışişleri Bakanı) ne öbürleri 'Bu terör örgütü' diyemedi'' biçiminde konuştu.

Erdoğan şöyle konuştu:

''Bunları kendi Savunma ve Dışişleri Bakanları Türkiye’ye geldiklerinde ispatları ile göstereceğiz. Sonuç olarak şu an Trump periyodunda çok anlattık sonuç alamadık. Biz olduğu üzere gerçekleri bunları anlatmaya devam edeceğiz sonuç alırız almayız lakin bizim işimiz bunları anlatmak anlatmaya devam etmek.

Gerek Obama, gerekse Trump ve Biden devrinde Suriye’nin kuzeyinde değişen bir şey yok. Bundan sonra da olacağına inanmıyorum. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Askerimiz, Emniyetimiz çok güçlü, inanıyorum. Gücümüzü Libya’da Suriye’de ispat ettik, ispat etmeye de devam edeceğiz.''

Biden ile ne konuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Doruğu'nda ABD Lider Joe Biden ile yaptığı görüşmenin içeriğine de değindi.

Erdoğan, Biden'a ''Terör örgütü YPG ile mi yoksa NATO müttefikiniz Türkiye ile hareket edeceksiniz?'' diye sorduğunu lakin karşılık alamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tepe kapsamında bir ortaya geldiği Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortasında geçen diyaloğu da anlattı.

Erdoğan, Macron'a ''Esad'ın yüzde 95 ile seçimi kazandığına inanıyor musununuz?'' diye sorduğunu Macron'un güldüğünü söyleyerek ''Güldüğüne nazaran inanmıyorsun dedim. Diktatörlerin olduğu yerde bu biçimde seçim kazanılır'' formunda konuştu.