iltasyazilim
FD Üye
h 3Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan üç başkana sert bir tonda istifa uyarısı geldi İstifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili belki de birincil defa bu değin açık konuşan Erdoğan “Balıkesir ’e istifasını verme talebimiz iletildi Hakeza Melih Bey'e bu koşul iletildi Bursa benzer şekilde dedi Gazetecilerin “Başkanlar istifa etmemekte direnirlerse ne olacak?sorusuna Erdoğan'ın yanıtı ise sert ve net oldu: “Ben arkadaşlarımızın, öyle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmek de istemem Çünkü onun neticesi ağır olur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladıHande Fırat'ın Hürriyet'te bulunan haberine göre Erdoğan Ankara, Bursa ve Balıkesir ’in büyükşehir belediye başkanlarına istifalarını verme talebinin iletildiğini belirterek, ayrılmamaları halinde neticenin ağır olacağını vurguladıErdoğan istifası istenen belediye başkanlarıyla ilgili* şöyle konuştu:İstanbul ’da Kadir Topbaş Bey, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın kendisiyle görüşmesine olumlu yanıt verdi, istifasını o şekilde gönderdi*Arkasında Düzce ’yle, genel başkan yardımcımız görüştü, o da istifasını verdi hemen Balıkesir ’e istifasını verme talebimiz iletildi Hakeza Melih Bey ’e, kendisine bu koşul iletildi Bursa benzer şekilde Bu makamlara egemen adaylar olarak gelinmiyor, bir partinin gösterdiği adaylar olarak geliniyor; bu görevleri biz asla terk edilmeyecek ilanihaye kalınacak koltuklar olarak göremeyiz Dolayısıyla böyle bir adımın atılması gerektiği vakit, arkadaşlarımızın, ‘Ben, bu davanın elemanıyım, benim yetkili kurullarım halbu ki böyle bir kararı vermişler, ben de ilgili merciye istifamı veririm ’ demeleri lazım İstifa, partiden bölünme, kopma çağırmak değildir Parti, istifasını veren arkadaşları fazla daha ayrı yerlerde değerlendirir İl başkanları toplantısında da söyledim; ‘Ben buraya geldim, burada ilanihaye kalayım ’ olmazErdoğan basın mensuplarının*“Başkanlar istifa etmemekte direnirlerse ne olacak?sorusuna ise Ben arkadaşlarımızın, böylece bir yola tevessül etmelerini düşünemem, dikkate almak de istemem Çünkü onun neticesi ağır oluryanıtını verdi Hemen gözler, Ankara, Bursa ve Balıkesir ’deAnkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 20 Ekim'de istifa edeceği yönünde iddialar var Ankara kulislerinden basına yansıyan iddialara göre*Gökçek,*doğum gününde yani 20 Ekim tarihinde istifasını açıklayacak AKP'de belediye başkanlarının istifa süreci İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile başlamıştıİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş İstifa Etti: 'Adam Yerine Konulmamak Affedilemez' Ve peşinde Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa etmiştiSosyal Medya Gündemi: İstifa Ettiğini Açıklayan Düzce Belediye Başkanı AKP'li Mehmet Keleş Mehmet Keleş'in arkasında üçüncü istifa haberi iddiaların tersine Ankara'dan yok Niğde'den geldiİstifa Eden Üçüncü Ad Oldu: Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Görevi Bıraktı