iltasyazilim
FD Üye
Cumhuriyet Bayramı sözleri, Cumhuriyet Bayramı için söylenen sözler, Cumhuriyetle ilgili sözler, Cumhuriyeti anlatan sözler
* Hakimiyet, şartsız milletindir (Atatürk)
* Cumhuriyet, ahlak üstünlüğüne dayanan bir ülküdür; Cumhuriyet erdemdir (Atatürk)
* Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek payidar kalacaktır (Atatürk)
* Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz (Atatürk)
* Demokrasi, halkın halk müziği tarafından, insanlar için yönetimidir (Lincoln)
* Demokrasinin kusurları tekrar demokrasi ile kapanır (Alfred Smith)
* Sosyal demokraside yer yurttaş, fakat verdiği dek olabilir Çünkü üretim ne değin yükselirse hayat seviyesi de o kadar yükselir (H J Laski)
* Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını karşılayan hükümet biçimi Cumhuriyettir
* Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan idare Cumhuriyettir
* Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir
* Cumhuriyet zihin, gövde ve bilim bakımından kuvvetli koruyucular ister
* Cumhuriyet, fikren, bilimle ve fiziksel olarak dinç, yüksek düzeyli muhafızlar ister (Atatürk) *
* Hakimiyet, şartsız milletindir (Atatürk)
* Cumhuriyet, ahlak üstünlüğüne dayanan bir ülküdür; Cumhuriyet erdemdir (Atatürk)
* Benim naçiz vücudum bir gün toprak olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek payidar kalacaktır (Atatürk)
* Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz (Atatürk)
* Demokrasi, halkın halk müziği tarafından, insanlar için yönetimidir (Lincoln)
* Demokrasinin kusurları tekrar demokrasi ile kapanır (Alfred Smith)
* Sosyal demokraside yer yurttaş, fakat verdiği dek olabilir Çünkü üretim ne değin yükselirse hayat seviyesi de o kadar yükselir (H J Laski)
* Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını karşılayan hükümet biçimi Cumhuriyettir
* Türk ulusunun yaratılışına en uygun olan idare Cumhuriyettir
* Cumhuriyet erdeme dayanan bir yönetimdir
* Cumhuriyet zihin, gövde ve bilim bakımından kuvvetli koruyucular ister
* Cumhuriyet, fikren, bilimle ve fiziksel olarak dinç, yüksek düzeyli muhafızlar ister (Atatürk) *