iltasyazilim
FD Üye
Cumhuriyet'in ilanı ile gelen yenilikler
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin birincil Cumhurbaşkanı olmuştur
1924 Anayasası duyuru edildi
Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanı mensuplarının yurt sürgün edilmesi
Devletin dinine ilişkin maddenin anayasadan çıkartılması ve Laiklik ilkesi Anayasaya eklenmiştir
Şapka ve Kıyafet kanunu bildiri edilmiş ve modern üst baş tarzı ortaya çıkmıştır
Çok partili siyasi hayata geçilmiştir
Tekkeler, zaviyeler ve türbeler kapatılmıştır
Kadınlara belediye seçimlerinde ve genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır
Soyadı Kanunu çıkarılmış ve ad karmaşasının önüne geçilmiştir
Efendi, Bey, Paşa gibi rumuz ve unvanlarin kullanımı yasaklanmıştır soyadı kanununa paralel olarak
Uluslararası saat, yıllık ve uzunluk ölçüleri kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır
İslam vakıfları devlet idaresine alınmıştır
İsviçre Medeni Kanunu'ndan çevrilerek hazırlanan Uygar Kanunu kabul edilmiştir
İtalyan Cinayet Kanunu'ndan çevrilerek hazırlanan Türk Suç Oluşturan Kanunu kabul edilmiştir
Öğretimin Birleştirilmesi Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) ile devlete bağlı olmayan ilköğretim kurumları kapatılmıştır
Dil Devrimi, Yeni Türk harflerinin kabulü ve arap alfabesi yerine kullanılmaya başlanmıştır
Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu kurulmuştur
Darülfünun'un kapatılıp İstanbul Üniversitesi adıyla bitmiş eğitim hayatına başlamıştır *
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin birincil Cumhurbaşkanı olmuştur
1924 Anayasası duyuru edildi
Halifeliğin kaldırılması ve Osmanlı hanedanı mensuplarının yurt sürgün edilmesi
Devletin dinine ilişkin maddenin anayasadan çıkartılması ve Laiklik ilkesi Anayasaya eklenmiştir
Şapka ve Kıyafet kanunu bildiri edilmiş ve modern üst baş tarzı ortaya çıkmıştır
Çok partili siyasi hayata geçilmiştir
Tekkeler, zaviyeler ve türbeler kapatılmıştır
Kadınlara belediye seçimlerinde ve genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkı tanınmıştır
Soyadı Kanunu çıkarılmış ve ad karmaşasının önüne geçilmiştir
Efendi, Bey, Paşa gibi rumuz ve unvanlarin kullanımı yasaklanmıştır soyadı kanununa paralel olarak
Uluslararası saat, yıllık ve uzunluk ölçüleri kabul edilmiş ve kullanılmaya başlanmıştır
İslam vakıfları devlet idaresine alınmıştır
İsviçre Medeni Kanunu'ndan çevrilerek hazırlanan Uygar Kanunu kabul edilmiştir
İtalyan Cinayet Kanunu'ndan çevrilerek hazırlanan Türk Suç Oluşturan Kanunu kabul edilmiştir
Öğretimin Birleştirilmesi Yasası (Tevhidi Tedrisat Kanunu) ile devlete bağlı olmayan ilköğretim kurumları kapatılmıştır
Dil Devrimi, Yeni Türk harflerinin kabulü ve arap alfabesi yerine kullanılmaya başlanmıştır
Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu kurulmuştur
Darülfünun'un kapatılıp İstanbul Üniversitesi adıyla bitmiş eğitim hayatına başlamıştır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.