Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhuriyetin önemi nedir özet

Cumhuriyetin önemi nedir özet
0
473

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Cumhuriyetin önemi nedir özet olarak

Cumhuriyet yönetimi , insanın esas hak ve özgürlüklerine vermiş olduğu saygı ve tartı sebebiyle bunu gerçekleştiren en iyi yönetim biçimi olmakla birlikte çağdaşlaşma medenilik seviyesine yükselten bir yol açması açısından önem taşımaktadır
Cumhuriyetin duyuru edilmesinden hemencecik sonradan inkılapların önü açılarak modern ve demokratik adımlar atılarak devir atılabilecek gelişmelerin temelini oluşturmuştur

Atatürk, cumhuriyeti getirerek insanları en güzel temsil edeceği ve diğer ülkelerin ulaşmış olduğu seviyeye erişerek medenilik nezdinde laf sahibi olabilecek bir ülke haline getirecek bir yönetim olduğunu düşünmüştür Cumhuriyetin bizlere kazandırmış olduğu bu değerler sebebiyle anayasamızda değiştirilemez maddelerden biri olarak kabul edilmektedir
*

Similar threads

cumhuriyetin temel özellikleri cumhuriyet yönetiminin esas özellikleri nelerdir Cumhuriyet yönetiminin birinci özelliği, seçim esasına dayanan bir yönetim oluşudur Laf konusu tercih, gerek seçme gerekse seçilme hakkı açısından kesin bir kişiye, belirlenmiş bir gruba, belli bir sınıfa ait...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Cumhuriyetin onemi nedir kısaca Cumhuriyet yonetimi , insanın temel hak ve ozgurluklerine vermiş olduğu saygı ve onem nedeniyle bunu gercekleştiren en iyi yonetim bicimi olmakla birlikte cağdaşlaşma uygarlık seviyesine yukselten bir yol acması acısından onem taşımaktadır Cumhuriyetin ilan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Atatürk'ün insan hak ve hürriyete verdiği tartı nedir? Atatürkün insana ve hürriyete verdiği önemi açıklarmısınız? Her yıl, yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolun başlangıcında milletimizin şartsız, bağımsız yeni bir Türk Devletikoymak üzere ya istilal ya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Atatürk'ün Cumhuriyet Anlayışı Atatürk ’ün ilkelerinden biri olan Cumhuriyetçilik devlet idaresinde millî egemenliği, millî iradeyi ve hür seçimi başlıca kabul eden ilkenin adıdır Bu ilkenin idare biçimi ve siyasal rejim olarak ifadesi cumhuriyettir Bu stil yönetim, millî bağımsızlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Cumhuriyet yönetiminin birinci özelliği, tercih esasına dayanan bir yöneticilik olmasıdır Bu tercih de lüzum seçme gerekse seçilme hakkı bakımından belirlenmiş bir kişiye, muhakkak bir zümreye, belli bir sınıfa ait değildir; bütünüyle millete aittir Cumhuriyetle yönetilen bir devlette bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,468Konular
981,196Mesajlar
29,542Kullanıcılar
abcalcioSon üye
Üst Alt