Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cumhuriyetin onemi nedir ozet

Cumhuriyetin onemi nedir ozet
0
134

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Cumhuriyetin onemi nedir kısaca

Cumhuriyet yonetimi , insanın temel hak ve ozgurluklerine vermiş olduğu saygı ve onem nedeniyle bunu gercekleştiren en iyi yonetim bicimi olmakla birlikte cağdaşlaşma uygarlık seviyesine yukselten bir yol acması acısından onem taşımaktadır
Cumhuriyetin ilan edilmesinden hemen sonra inkılapların onu acılarak cağdaş ve demokratik adımlar atılarak cağ atılabilecek gelişmelerin temelini oluşturmuştur

Ataturk, cumhuriyeti getirerek insanları en guzel temsil edeceği ve diğer ulkelerin ulaşmış olduğu seviyeye erişerek uygarlık nezdinde soz sahibi olabilecek bir ulke haline getirecek bir yonetim olduğunu duşunmuştur Cumhuriyetin bizlere kazandırmış olduğu bu değerler nedeniyle anayasamızda değiştirilemez maddelerden biri olarak kabul edilmektedir
imagescumhuriyetinoneminedirozet5aee6b3e9876d

Similar threads

Cumhuriyetin önemi nedir özet olarak Cumhuriyet yönetimi , insanın esas hak ve özgürlüklerine vermiş olduğu saygı ve tartı sebebiyle bunu gerçekleştiren en iyi yönetim biçimi olmakla birlikte çağdaşlaşma medenilik seviyesine yükselten bir yol açması açısından önem taşımaktadır Cumhuriyetin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
473
cumhuriyetin temel ozellikleri cumhuriyet yonetiminin temel ozellikleri nelerdir Cumhuriyet yonetiminin birinci ozelliği, secim esasına dayanan bir yonetim oluşudur Soz konusu secim, gerek secme gerekse secilme hakkı acısından belli bir kişiye, belli bir gruba, belli bir sınıfa ait...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Ataturk'un Cumhuriyetcilik Anlayışı hakkında yazı Ataturk'un Cumhuriyetcilik anlayışı nedir Ataturk ’un ilkelerinden biri olan Cumhuriyetcilik devlet idaresinde milli egemenliği, milli iradeyi ve hur secimi esas kabul eden ilkenin adıdır Bu ilkenin yonetim bicimi ve siyasal rejim olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Ataturk'un Cumhuriyet Anlayışı imagesataturkuncumhuriyetanlayisi5ad6bcad2d13a Ataturk’un ilkelerinden biri olan Cumhuriyetcilik devlet idaresinde milli egemenliği, milli iradeyi ve hur secimi esas kabul eden ilkenin adıdır Bu ilkenin yonetim bicimi ve siyasal rejim olarak ifadesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
29 ekim cumhuriyet bayramı yazılar, 29 ekim cumhuriyet bayramı ile ilgili yazı yazı, cumhuriyet bayramı ile ilgili yazı, Turk milleti dunya tarihine her daim yon vermiş, tarih boyunca hurriyetinden asla taviz vermeden devleti ebed muddet anlayışını her zaman yaşatmış ve canlı tutmuştur Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
291
858,467Konular
981,168Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt