Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Cumhuriyet'ten Fahrettin Altun'la ilgili Boğaz'da kaçak yapı iddiası

Cumhuriyet'ten Fahrettin Altun'la ilgili Boğaz'da kaçak yapı iddiası

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Dolmabahce%2Dde%2Dguvenlik%2Dzirvesi%2Dyapildi%2D230022%2D20200103185324%2Ejpg

Türkiye’nin koronavirüsle uğraş ettiği günlerde Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun’un Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde yer alan Kuzguncuk’ta kiraladığı toprağa yol, şömine ve çardak üzere peyzaj düzenlemesi yaptırdığı argüman edildi. Altun’un kiraladığı bölgedeki inşaat çalışmasındaki yapılar mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımlarınca yıkıldı.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak'ın haberine göre göre Fahrettin Altun, Üsküdar Kuzguncuk’taki konutunun yanında bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ilişkin araziyi kiraladı. Daha sonra yerde ağır bir çalışma başladı.

Toprakta peyzaj düzenlemeleri yapıldı. Bu kapsamda yere birçok noktadan görünen bir duvar örüldü, jiletli teller çekildi, çardak ve şömine yapıldı. Mahalle sakinlerinin şikâyeti üzerine dün yerde İBB takımlarınca yıkım yapıldı. Bölgedeki yurttaşların konutlarına çivi bile çakamadıklarını belirten mahalle sakinleri yaşanan bu duruma reaksiyon gösterdi. 

İBB’nin CHP’li meclis üyesi Az Ataman, “Öncelikle bana bu bilgi geldiğinde inanmadım. Bu kadar değerli bir pozisyonda olan bir kişinin Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’nde bu türlü müsaadesiz, ruhsatsız bir uygulama yapacağını düşünemedim. Daha sonra yaptığım araştırmada mahalleden gelen şikâyetler sonucunda yerin Fahrettin Altun tarafından kiralandığını ve yaptırıldığını öğrendim. Mahalleli o kadar bıkmıştı ki her gün bana ‘ne oldu’ diye soruyor” dedi.

Mevzuyu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne taşıyacağını belirten Ataman, “Büyükşehir Belediyesi gerekli yasal yollara başvuracak. Ben de CHP meclis üyeleri ile birlikte hata duyurusunda bulunacağım. Millet canının kaygısındayken sokağa çıkmayın davetlerine karşın meskenine ekmek götürebilmek için, aç kalmamak için çalışmak zorunda kalan milyonlar varken, Fahrettin Altun’un kiraladığı alanda inşaat tam gaz devam ediyor. Milletin kederi hayatta kalmak, bunlar yalıda yaşamak derdinde” diye konuştu. 

ARTIK NE OLACAK?

Belediye Kanunu’na nazaran dün yapılan yıkım için zabıt tutulacak. Bu zabıt üzerine para cezası uygulanması gerekiyor. Savcılığa hata duyurusunda da bulunulmasının akabinde bölgede tek yetkili olan İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Muhafaza Bölge Heyeti Müdürlüğü devreye girerek olaya müdahil olur.

SORULAR CEVAP BEKLİYOR

İstanbul Kuzguncuk’ta İBB ile karşı karşıya gelen Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Altun’a dün hususla ilgili sorularımızı gönderdik. Gazetemizin son baskı saatine kadar Altun’dan sorularımıza geri dönüş olmadı. 

858,509Konular
980,817Mesajlar
30,677Kullanıcılar
manolyaaSon üye
Üst Alt