iltasyazilim
FD Üye
Cupta Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Muhallebi İçin;
*12 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı şeker
*8 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
Şeftali Sos İçin;
*4 adet şeftali
*1 su bardağı su
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
*Alt ve ara kat için biraz petibör bisküvi
Cupta Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Öncelikle şeftalilerimizi soyup küp küp doğruyoruz, kaynatacağımız tencerede üzerine şekeri ekleyip 1 saat bekletiyoruz
Muhallebi için 1 paket vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynayan muhallebiyi kapatıp vanilyamızı ekliyoruz Dinlenen şeftalilerimize suyu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynayan şeftalilerimize, biraz suda nişastayı karıştırıp ilave ediyoruz ve biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz Cuplarımızın tabanına bisküvileri parçalıyoruz üzerine muhallebiyi döküyoruz Tekrar bisküvi parçaları koyup şeftali sosumuzu ekliyoruz Dışarıda bekletip buzdolabında soğutuyoruz Afiyet olsun
*12 yemek kaşığı irmik
*10 yemek kaşığı şeker
*8 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı hindistan cevizi
*1 paket vanilya
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
Şeftali Sos İçin;
*4 adet şeftali
*1 su bardağı su
*1, 5 yemek kaşığı nişasta
*3 yemek kaşığı şeker
*Alt ve ara kat için biraz petibör bisküvi
Cupta Şeftali Soslu Muhallebi Tarifi Yapılışı Öncelikle şeftalilerimizi soyup küp küp doğruyoruz, kaynatacağımız tencerede üzerine şekeri ekleyip 1 saat bekletiyoruz
Muhallebi için 1 paket vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynayan muhallebiyi kapatıp vanilyamızı ekliyoruz Dinlenen şeftalilerimize suyu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz Kaynayan şeftalilerimize, biraz suda nişastayı karıştırıp ilave ediyoruz ve biraz daha kaynatıp altını kapatıyoruz Cuplarımızın tabanına bisküvileri parçalıyoruz üzerine muhallebiyi döküyoruz Tekrar bisküvi parçaları koyup şeftali sosumuzu ekliyoruz Dışarıda bekletip buzdolabında soğutuyoruz Afiyet olsun