Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Çürüyen meyve neden kahverengiye dönüşür? [cevap burada!!]

Hoş geldin! kaannns1903 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Çürüyen meyve neden kahverengiye dönüşür? [cevap burada!!]
0
103

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
http:img180**************img1808510imperiaflex000624e819yt

Çürüyen meyve neden kahverengiye dönüşür?

Kimyasal tepkimelerin yarattığı değişimler
Bu durum, meyvenin hücrelerinde yaşanan kimyasal tepkimeden kaynaklanıyor Meyvelerdeki renk değişimi ve kararmalardan polifenoloksidaz enzimleri sorumlu Bu enzimler, meyvelerde bulunan fenol bileşiklerin oksitlenmesine neden oluyor ve kahverengi lekeler beliriyor Meyvenin hücre yapısı bir bütün olarak korunduğunda, enzim ve fenoller birbirinden ayrı duruyor Ancak meyve dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor Meyvenin yüzeyindeki bu bozulma, oksijenin diğer organik bileşenlerle temasına yol açıyor Meyvelerin çoğu kahverengiye dönüşerek oksitleniyor Ancak limon ve turunçgiller kahverengiye dönmüyor, çünkü içerdikleri sitrik asit nedeniyle oksitlenme renksiz gerçekleşiyor

kaynak:ntvmsnbc
 
858,506Konular
983,048Mesajlar
33,111Kullanıcılar
SefaisyouSon üye
Üst Alt