Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Cüz dağıtarak Kuran hatmi yapılabilir mi

Cüz dağıtarak Kuran hatmi yapılabilir mi
0
136

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Aniden pozitif insan bir araya gelip cüz paylaşarak hatim yapamaz mı yani bu şekilde okunan hatim vefat etmişlere armağan edilemez mi?
Cüz dağıtarak Kuran hatmi yapılabilir mi?

Yanıt:
Hatim Kuranı Kerimin baştan sona okunmasıdır Bunu bir birey tek başına yapabileceği gibi bir kaç birey kendi arasında cüz paylaşıpta Kuranı Kerimi hatmedebilirler ve vefat edenlerin ruhlarına armağan edebilirler Bunun aksini bildirmek içten değildir

Müslümanların bu özelliği şirleti maneviyeden gelmektedir Örneğin dört beş adam iştirak niyetiyle biri gazyağı, biri fitil, biri lâmba, biri şişe, biri kibrit getirip lâmbayı yaksalar o lambadan akseden ışıktan hepsi tam olarak istifade eder Birisinin istifadesi diğerine mani olmaz Hepsi yarı kendisi yapmış gibi bu ışıktan istifade eder Bunun gibi Kuranı Kerimi bir kaç kişi bir araya gelip hatmetmesiyle tümü sanki bir hatim indirmiş gibi sevap kazanır Çünkü manevi şeylerde bölünme olmaz
*

858,498Konular
982,052Mesajlar
30,039Kullanıcılar
postaldudeSon üye
Üst Alt