iltasyazilim
FD Üye
Dağ (Yaban) Eriği Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*1 dizi kırmızı biber kurusu
*3 su bardağı dağ (yaban) eriği
*3 litre su
*56 diş sarımsak
*Tuz
Dağ (Yaban) Eriği Turşusu Tarifi Yapılışı 3 litre su ve dağ erikleri bir tencereye alınır Dağ erikleri yumuşayıncaya kadar epey kaynatılır Diğer taraftan*ayrı bir tencerede kaynamış suyun içerisine kuru kırmızı biberler atılarak haşlanır Kırmızı biberler haşlanınca süzgece alınır*Tencerede kaynayan dağ erikleri iyice pişince ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar en az 23 saat dinlendirilir Mutlaka dinlendirin Eriklerin ekşisi suya geçmeli*Haşlanmış biberler ufak ufak doğranır Eriklerin suyu süzülür Biberler ile erik suyu karıştırılır Üzerine tuz ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir
1 gün sonra servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*
*1 dizi kırmızı biber kurusu
*3 su bardağı dağ (yaban) eriği
*3 litre su
*56 diş sarımsak
*Tuz
Dağ (Yaban) Eriği Turşusu Tarifi Yapılışı 3 litre su ve dağ erikleri bir tencereye alınır Dağ erikleri yumuşayıncaya kadar epey kaynatılır Diğer taraftan*ayrı bir tencerede kaynamış suyun içerisine kuru kırmızı biberler atılarak haşlanır Kırmızı biberler haşlanınca süzgece alınır*Tencerede kaynayan dağ erikleri iyice pişince ocaktan alınır ve soğuyuncaya kadar en az 23 saat dinlendirilir Mutlaka dinlendirin Eriklerin ekşisi suya geçmeli*Haşlanmış biberler ufak ufak doğranır Eriklerin suyu süzülür Biberler ile erik suyu karıştırılır Üzerine tuz ve rendelenmiş sarımsaklar eklenir
1 gün sonra servis yapılır
::Afiyet Olsun::
*