Ulaşılan bu nokta oldukca onemlidir, cunku kolesterol ve kalp arasında sıkı bir bag vardır Beslenme kolesterol oranını aşırı derecede etkiler ve yakın zamanda yapılan bircok calışma, cok ciddi olarak, antikolesterol bir beslenmenin, bu alandaki tıbbi receteler ile aşırı kolesterolu onleyen ve duşuren bircok sonuc ortaya cıkardığını gostermiştir
Kolesterol hayatımızda vazgecilmez bir maddedir Bizler 13 kolesterole sahibiz ve karaciğerimiz ozellikle gerekliliği kanıtlanmış olan bu yağın 32′sini işler Gercekten, kolesterol onemli oranında gereklidir; safranın işlemesinde, cinsel hormonların uretiminde, D vitamini uretiminde ve yaşamsal hucrelerde buyuk oranda onemli bir rolu vardır, ama iki ceşit kolesterol vardır LDL yani kotu kolesterol yağları vucudun heryerine dağıtır Vucut hucrelerinin ihtiyacı varsa bu yağları kullanırlar ancak fazla olan yağ kanda dolaşır ve ozellikle damar duvarlarına cokerek damar sertliğini hızlandırır Oysa HDL tıpkı bir copcu gibi cevreden kolesterolu toplar ve karaciğere taşır HDL’nin yaptığı bu işe ters kolesterol taşınması denir Vucuttaki kolesterolu karaciğere taşıyan tek yapı bu HDL’dir Peki karaciğer kendisine ulaştırılan bu kolesterolu ne yapar? Karaciğer HDL’nin kendisine getirdiği bu kolesterolu urettiği safranın icine gecirir ve barsaklara gonderir Boylece kolesterol barsaklar ve dışkılama yolu ile vucuttan uzaklaştırılır İşte HDL kolesterolun bu ozelliği ona iyi kolesterol denmesine neden olmuştur ve gercekte fazla kolesterolun vucuttan atılmasının tek yolu da budur
Bu noktada dikkatli olmak cok onemlidir, ama ozellikle butun yağları, kolesterol iceren butun besinleri elemeden… Bu tip beslenme acıkca kolesterol oranını duşurmekle kalmayıp, (cunku karaciğer bu eksik beslenmeyi telafi etmek icin daha cok calışmaya başlar), ama diğer yandan da cok zararlı olabilecek bir duruma yol acar, cunku iyi kolesterole ulaşım da zorlaşır
Pratikte hastaları uzun sure zor durumda bırakan ve ne yazık ki hala uygulanmasına devam eden “klasik antikolesterol diyeti, araştırmaların aksine tam tersine etki yapar; dahası kalp rahatsızlıkları riskini buyuk olcude arttırır
İyi kolesterol oranını yukseltip, kotu kolesterol oranını duşurerek kolesterole karşı savaşanların gercekten doğru yolda olmadığı bugun biliniyor Gercekten de, bu kotu kolesterol damarları tıkayarak bitirir; cok korkunc olan enfarktuse neden olur; iyi kolesterol tam tersine bu riski % 11 oranında azaltır Ve bu hesaplara gore oksitlenmeyi onleyen kolesterol her şeyi korur Cunku yağlar kolayca oksitlenir, bundan dolayı bitkisel yağ şişelerimizi sıcak bir sığınak ve bir ışık olarak gormeliyiz
Kolesterol hayatımızda vazgecilmez bir maddedir Bizler 13 kolesterole sahibiz ve karaciğerimiz ozellikle gerekliliği kanıtlanmış olan bu yağın 32′sini işler Gercekten, kolesterol onemli oranında gereklidir; safranın işlemesinde, cinsel hormonların uretiminde, D vitamini uretiminde ve yaşamsal hucrelerde buyuk oranda onemli bir rolu vardır, ama iki ceşit kolesterol vardır LDL yani kotu kolesterol yağları vucudun heryerine dağıtır Vucut hucrelerinin ihtiyacı varsa bu yağları kullanırlar ancak fazla olan yağ kanda dolaşır ve ozellikle damar duvarlarına cokerek damar sertliğini hızlandırır Oysa HDL tıpkı bir copcu gibi cevreden kolesterolu toplar ve karaciğere taşır HDL’nin yaptığı bu işe ters kolesterol taşınması denir Vucuttaki kolesterolu karaciğere taşıyan tek yapı bu HDL’dir Peki karaciğer kendisine ulaştırılan bu kolesterolu ne yapar? Karaciğer HDL’nin kendisine getirdiği bu kolesterolu urettiği safranın icine gecirir ve barsaklara gonderir Boylece kolesterol barsaklar ve dışkılama yolu ile vucuttan uzaklaştırılır İşte HDL kolesterolun bu ozelliği ona iyi kolesterol denmesine neden olmuştur ve gercekte fazla kolesterolun vucuttan atılmasının tek yolu da budur
Bu noktada dikkatli olmak cok onemlidir, ama ozellikle butun yağları, kolesterol iceren butun besinleri elemeden… Bu tip beslenme acıkca kolesterol oranını duşurmekle kalmayıp, (cunku karaciğer bu eksik beslenmeyi telafi etmek icin daha cok calışmaya başlar), ama diğer yandan da cok zararlı olabilecek bir duruma yol acar, cunku iyi kolesterole ulaşım da zorlaşır
Pratikte hastaları uzun sure zor durumda bırakan ve ne yazık ki hala uygulanmasına devam eden “klasik antikolesterol diyeti, araştırmaların aksine tam tersine etki yapar; dahası kalp rahatsızlıkları riskini buyuk olcude arttırır
İyi kolesterol oranını yukseltip, kotu kolesterol oranını duşurerek kolesterole karşı savaşanların gercekten doğru yolda olmadığı bugun biliniyor Gercekten de, bu kotu kolesterol damarları tıkayarak bitirir; cok korkunc olan enfarktuse neden olur; iyi kolesterol tam tersine bu riski % 11 oranında azaltır Ve bu hesaplara gore oksitlenmeyi onleyen kolesterol her şeyi korur Cunku yağlar kolayca oksitlenir, bundan dolayı bitkisel yağ şişelerimizi sıcak bir sığınak ve bir ışık olarak gormeliyiz