Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas)

Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) İçin Malzemeler

*50 kg köklü pancar (şeker pancarı olmaz)
*Yarım kilo sarımsak
*150 gr turşuluk pul biber
*Su
*Kaya tuzu


Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) YapılışıDaha önceden küçük bir kavanoz hazırladığım turşunun şimdi kayınvalidemle yaptığımız ayrıntılı halini göndermek istedim Öncelikle pancarlar kök kısmının dibinden kesilir, yaprakları uçlarından kesilir Tüm pancarlar bu şekilde temizlenir ve bol suda toprağından arındırılır Kaynayan bol suda haşlanır ve hemen soğuk suya çıkarılarak şoklanır daha sonra soğuk sudan da çıkarılır, biraz üzerine kaya tuzu serpilir ve temiz bir sofra beziyle üzeri hemen örtülür (hemen örtülmesi kararmaması için) Haşlama işlemi yapılırken diğer taraftan sarımsaklar soyulur ve dövülür Bu işlem de bittikten sonra biz 5 litrelik bidonlara kurduk Siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz 5 litre su geniş temiz bir leğene boşaltılır, 2 avuç dolusu ezilmiş sarımsak ve 2 avuç dolusu tuz serpilir Biber de bir avuç dolusu serpilir Bu turşuyu kurarken bu şekilde yaptığımız için başka ölçü veremedim ama avuç ölçüsünde de mutlaka tam geliyor Su karıştırılır haşlanan dallar suya atılır, elle karıştırılır ve bidonlara doldurulur Çok fazla sıkı olmayacak üzerine suyu da eklenir aldığı kadar Daha sonra ağzına dereotu konulur ve kapak kapatılır Birkaç hafta içinde turşumuz hazır Afiyet olsun
 

Similar threads

Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *yarım kg pancar dallarıyla beraber *haşlamak için yeterince su *yarım çay bardağı sirke *8 diş sarımsak *limon suyu *1 yemek kaşığı kayatuzu *su Sivasın Meşhur Dal (pezik) Turşusu Tarifi Yapılışı Tarife geçmeden önce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Dal Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Göz kararı pancar sapları *4 yemek kaşığı tuz *1 baş sarımsak *7 tane cin biberi(kıl biberde olur) *1 çay bardağı sirke *Aldığı kadar su *3 kiloluk şişe Dal Turşusu Tarifi Yapılışı Pancar saplarını ayıtlayıp yıkayalım sarımsakları soyalım sapları ben...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *1 adet turşuluk lahana *1 su bardağı kaya tuzu *2 litre su *7 adet tane karabiber *2 baş sarımsak *1 çay bardağı elma sirkesi Lahana Turşusu Tarifi Yapılışı Bu tariften 2 adet 3 kiloluk bidon çıkıyor Lahanaları kıyıp geniş bir kaba koyup üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Ampul Domates Turşusu Tarifi İçin Malzemeler *Turşu kurarken kullandığım ölçüler şöyle; *1 litre suya 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 5 litrelik kavanoza 2 çay bardağı iri tuz *Turşuluk malzemenizin miktarına göre bu oranı kullanabilirsiniz *Ampul domates *Biraz nohut *Bir baş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
Fasulye Turşusu Kurma Tarifi İçin Malzemeler *5 kiloluk bir kavanoz *4 kilo fasulye *5 adet acı biber *3 baş sarımsak *1 kepçe kalın tuz *2 çay bardağı sirke *haşlamak için su *içine koymak için su Fasulye Turşusu Kurma Tarifi Yapılışı Fasulyeleri temizledikten sonra kaynamakta olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
858,496Konular
981,675Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt