iltasyazilim
FD Üye
Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) İçin Malzemeler
*50 kg köklü pancar (şeker pancarı olmaz)
*Yarım kilo sarımsak
*150 gr turşuluk pul biber
*Su
*Kaya tuzu
Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) YapılışıDaha önceden küçük bir kavanoz hazırladığım turşunun şimdi kayınvalidemle yaptığımız ayrıntılı halini göndermek istedim Öncelikle pancarlar kök kısmının dibinden kesilir, yaprakları uçlarından kesilir Tüm pancarlar bu şekilde temizlenir ve bol suda toprağından arındırılır Kaynayan bol suda haşlanır ve hemen soğuk suya çıkarılarak şoklanır daha sonra soğuk sudan da çıkarılır, biraz üzerine kaya tuzu serpilir ve temiz bir sofra beziyle üzeri hemen örtülür (hemen örtülmesi kararmaması için) Haşlama işlemi yapılırken diğer taraftan sarımsaklar soyulur ve dövülür Bu işlem de bittikten sonra biz 5 litrelik bidonlara kurduk Siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz 5 litre su geniş temiz bir leğene boşaltılır, 2 avuç dolusu ezilmiş sarımsak ve 2 avuç dolusu tuz serpilir Biber de bir avuç dolusu serpilir Bu turşuyu kurarken bu şekilde yaptığımız için başka ölçü veremedim ama avuç ölçüsünde de mutlaka tam geliyor Su karıştırılır haşlanan dallar suya atılır, elle karıştırılır ve bidonlara doldurulur Çok fazla sıkı olmayacak üzerine suyu da eklenir aldığı kadar Daha sonra ağzına dereotu konulur ve kapak kapatılır Birkaç hafta içinde turşumuz hazır Afiyet olsun
*50 kg köklü pancar (şeker pancarı olmaz)
*Yarım kilo sarımsak
*150 gr turşuluk pul biber
*Su
*Kaya tuzu
Dal Turşusu Kurma Tarifi (Sivas) YapılışıDaha önceden küçük bir kavanoz hazırladığım turşunun şimdi kayınvalidemle yaptığımız ayrıntılı halini göndermek istedim Öncelikle pancarlar kök kısmının dibinden kesilir, yaprakları uçlarından kesilir Tüm pancarlar bu şekilde temizlenir ve bol suda toprağından arındırılır Kaynayan bol suda haşlanır ve hemen soğuk suya çıkarılarak şoklanır daha sonra soğuk sudan da çıkarılır, biraz üzerine kaya tuzu serpilir ve temiz bir sofra beziyle üzeri hemen örtülür (hemen örtülmesi kararmaması için) Haşlama işlemi yapılırken diğer taraftan sarımsaklar soyulur ve dövülür Bu işlem de bittikten sonra biz 5 litrelik bidonlara kurduk Siz istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz 5 litre su geniş temiz bir leğene boşaltılır, 2 avuç dolusu ezilmiş sarımsak ve 2 avuç dolusu tuz serpilir Biber de bir avuç dolusu serpilir Bu turşuyu kurarken bu şekilde yaptığımız için başka ölçü veremedim ama avuç ölçüsünde de mutlaka tam geliyor Su karıştırılır haşlanan dallar suya atılır, elle karıştırılır ve bidonlara doldurulur Çok fazla sıkı olmayacak üzerine suyu da eklenir aldığı kadar Daha sonra ağzına dereotu konulur ve kapak kapatılır Birkaç hafta içinde turşumuz hazır Afiyet olsun