İçindeki materyallerle ve korkunç sunumuyla lezzet şölenine dönüşen nefis bir yemek tanımımız var! Dalyan köfte ile sofralarınıza lezzet katın!
Dalyan Köfte Tanımı
Gereçler;
Köftesi için:
1 kg kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber
Arası için:
3-4 adet katı haşlanmış yumurta
2 adet haşlanmış havuç
2 çay bardağı haşlanmış bezelye
Sosu için:
4 adet domates adet domates,
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı likit yağ
Tuz
Karabiber
Dalyan Köftenin Hazırlanışı
Kıymayı, rendelediğiniz soğanı ve sair köfte materyallerini bir kabın içerisinde uygunca yoğurun. Pişirme kağıdının üzerine köfte harcını 1 parmak kalınlığında yayın. Ortasına haşlayıp soyduğunuz yumurtaları bütün formda sıra halinde dizin. Yanına haşlanmış havuç ve bezelyeleri dizin. Rulo formunda sarın ve pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye koyun. Evvelden ısıtılmış 180 radde fırında 45 dakika kadar pişirin. Sos için; rendelenmiş domates ve gayri materyalleri ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Köftenin üzerine dökerek servis edin.